18 προσλήψεις στον Πόρο και 21 στην Τροιζηνίαespa4_37597702318 νέες προσλήψεις ανέργων, θα γίνουν στον Δήμο Πόρου και 21 στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων , στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΕΣΠΑ.

Συνολικά 32.000 προσλήψεις ανέργων θα γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συνολικά 50.000 θέσεις απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου ( Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, κλπ) και την Αυτοδιοίκηση, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος αποσπά η Αυτοδιοίκηση.

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. κι είναι προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ.

Οι 32.000 θέσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα σε Πειραιά και νησιά οι προσλήψεις έχουν ως εξής

 
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  5 χρόνια κρίσης για να διαπιστώσουμε ότι έχουμε ελλείψεις στην δημόσια διοίκηση. Ο ορισμός της κρίσης είναι η σκέψη για να λύσουμε ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα στην περίπτωσή μας: η διοίκηση δεν μπορεί να δουλέψει. Λύση μας λείπει προσωπικό.
  Συγχαρητήρια. Αποδείξαμε ότι η βλακεία μπορεί να τείνει και στο άπειρο….(γνωστή θεωρία του Αϊνστάιν).

 2. Κ.Φ. says:

  Τόσα χρονια μεταπολίτευσης και κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τη διαφορά προεκλογικών παροχών απο ουσιαστικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης. “Τσοβολα δωστα ολα”, “μηδενική ανοχή”, “λεφτα υπάρχουν”, Ζάππεια δεν μας διδαξαν τιποτα κι ακόμα πιστεύουμε τα ίδια ψέματα. Η βλακεία τείνει στο άπειρο (κι ας μην το είπε ο Αινσταιν)

  * Απλά μαθηματικά: 700 εκατ. για 32,000 υπαλλήλους. Πόσα χρήματα αντιστοιχουν στον καθένα;

 3. Π.Κ. says:

  Κύριοι τα χρήματα που θα δωθουν είναι από το ΕΣΠΑ- επιχορηγουμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον για ανέργους καιανθρώπους που έχουν ανάγκη από εργασία για να ζήσουν. Δεν τα πήρε κανένας από την δική σας τσέπη! Οι βολεμένοι και άνθρωποι που έχουν μάθει να περνάνε καλά βέβαια δύσκολο να καταλάβουν και εκείνους που δύσκολα και μετά βίας τα βγάζουν πέρα μετά τα βασικά για να ζήσουν, κ δίχως να έχουν “πλατες”

 4. Π.Κ. says:

  Το να κάθεσαι στον καναπέ σου κ μονίμως να κανείς κριτική είναι το πιο εύκολο, το να ενεργεις για το καλό των συνανθρώπων σου και. Τα λόγια να. Γίνονται πράξεις είναι το δύσκολο! Εσείς που κρίνεται εύκολα, τι το καλό έχετε προσφέρει?

 5. Π.Κ. says:

  Ο μισθός των ανέργων σε αυτά τα προγράμματα (ΕΣΠΑ) είναι περίπου έως 400-450 Ευρω για 5 μήνες. Μεικτά. Οπότε καταλαβαίνεται.

 6. Ε.Β says:

  Απο ποτε ομως θα μπορουμε να κανουμε αιτησεις για τις θεσεις;Αν ξερει καποιος παρακαλω ας απαντησει.Ευχαριστω

Σχολιάστε