Προσκλήσεις διαγωνισμού για το λιμάνι του Πόρου απηύθυνε το ΤΑΙΠΕΔIMGP0552Ξεκίνησε η διαδικασία των διαγωνισμών για την αξιοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ, που ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται και το λιμάνι του Πόρου.

Σύμφωνα με σημερινό (6/3) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», το Ταμείο απηύθυνε χθες πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση μελέτης γενικού προγραμματικού σχεδίου, στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη Μαρίνα Αλίμου.

Αντίστοιχη πρόσκληση απηύθυνε για τους λιμένες Πόρου (περιλαμβανομένου του τουριστικού καταφυγίου) και Ύδρας και Αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών Νέας Επιδαύρου. Οι προσφορές και για τους δύο διαγωνισμούς θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου.

Οι εν λόγω διαγωνισμοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προετοιμασίας του ΤΑΙΠΕΔ για την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών, την ανάθεση σχετικών συμβάσεων παραχώρησης και την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του στους μικρούς λιμένες/μαρίνες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί n μεταβίβαση στο Ταμείο του περιουσιακού δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων που αφορούν στη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση 23 λιμένων που κατείχε το Δημόσιο.
Σχολιάστε