Συνεχίζεται ο αγώνας για να μη μπει λουκέτο στη ΔΟΥ ΠόρουΣτην είσοδο της ΔΟΥ Πόρου

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της αναστολής της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Πόρου, με την κατάληψη του κτιρίου της εφορίας στην Πούντα. Απόψε θα γίνει μουσική βραδιά στην κατάληψη ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους. Στη μουσική βραδιά που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, θα τραγουδήσει ο Γιώργος Μπερής.
Ωστόσο συνεχίζονται και στο παρασκήνιο, οι ενέργειες για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. με συναντήσεις εκπροσώπων φορέων με βουλευτές της περιοχής. Όπως μας ενημερώνει ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας Σάββας Αθανασίου, δεκαμελής αντιπροσωπεία κατοίκων του Πόρου, της Τροιζηνίας και της Ύδρας επισκέφθηκε χθες το βράδυ το Ελληνικό Κοινοβούλιο και συναντήθηκε με βουλευτές της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων και έθεσε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατάργηση της Δ.Ο. Υ. Πόρου.

Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Σ. Αθανασίου, Σπ. Σαίτη, Τ. Μαυρουδάκο, Δ. Τσεσμελή, Γ. Βλαχάκη, Στ. Ρείση, Κ. Δόσκαρη, Λ. Γαβαλά, Κ. Αλεξόπουλο και Α. Λεωτσάκου συζήτησε διαδοχικά με τους βουλευτές Κ. Κατσαφάδο, Π. Μελά, Μ. Ρεπούση και Θ. Δρίτσα και μετέφερε τις ομόφωνες αποφάσεις των Δήμων Πόρου και Ύδρας για την διατήρηση της ΔΟΥ Πόρου, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει και τους κατοίκους των Σπετσών, που υποχρεώνονται από το σχεδιασμό να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο.

Ο Κώστας Κατσαφάδος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν γύρω από την κατάργηση των ΔΟΥ και υποσχέθηκε να καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί η ΔΟΥ Πόρου και να διασφαλιστούν οι υπάλληλοι της και να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Ο Παναγιώτης Μελάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαβεβαίωσε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και θα αναφερθεί στο θέμα κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Η Μαρία Ρεπούση της Δημοκρατικής Αριστεράς ενημερώθηκε για το θέμα και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει και άλλη συνάντηση για την κλιμάκωση των προσπαθειών.

Ο Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τις ΔΟΥ και ότι είναι θετικό ότι πολίτες από διάφορες περιοχές του Αργοσαρωνικού συναντήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και διαμόρφωσαν κοινές προτάσεις. Υποσχέθηκε δε να αναδείξει το θέμα στη Βουλή.

Η αντιπροσωπεία των κατοίκων θα συνεχίσει την ενημέρωση και των άλλων βουλευτών και των υπόλοιπων κομμάτων τις προσεχείς ημέρες.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιοι από τους 4 αναφερώμενους βουλευτές ψηφίσανε υπέρ του νομοσχεδίου που μειώνει προσωπικό από τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και τώρα αλλάζουν γνώμη ή ήταν όλοι κατά του σχεδίου της κυβέρνησης να καταστρέψει το δημόσιο τομέα.

Σχολιάστε