Σε σύσκεψη για τον χωροταξικό σχεδιασμό ιχθυοκαλλιεργειών καλεί ο Τ. ΧατζηπέροςΔύο εβδομάδες μετά την Απόφαση της 25ης Απριλίου, με την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την έγκριση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος καλεί σε σύσκεψη για το χωροταξικό σχεδιασμό των ιχθυοκαλλιεργειών.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:  

“Μετά το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σχετικά με την μετεγκατάσταση των ιχθυοτροφείων στον Πόρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συγκαλεί σύσκεψη στο γραφείο του την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 με θέμα «Λειτουργία μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη Π.Ε. Νήσων και τροποποίηση χωροταξικού σχεδιασμού (ΚΥΑ 31722/4-11-2011)».

Στην σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος και ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης.

Το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και όχι μόνο, των οποίων η οικονομική ζωή στηρίζεται στον Τουρισμό και ειδικά στον θαλάσσιο Τουρισμό, και δεν μπορεί να ρυθμίζεται με μία ΚΥΑ η οποία υπεγράφη δια περιφοράς στις 4 Νοεμβρίου 2011, την τελευταία στιγμή πριν την πτώση της Κυβέρνησης του Γεώργιου Παπανδρέου. Απαιτείται αναθεώρηση της υφιστάμενης ΚΥΑ έτσι ώστε να υπάρξει μία ορθολογική αντιμετώπιση, περιβαντολλογικά και επιστημονικά αποδεκτή, με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την οικονομία του τόπου μας.”
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης ασφαλώς θα γνωρίζει ότι είναι προτιμότερο να προλάβουμε μια ζημιά(και μάλιστα νομικού χαρακτήρα) από το προσπαθούμε να την διορθώσουμε όταν πλέον έχει γίνει.Είναι απορίας άξιον πως ο κ.αντιπεριφερειάρχης δεν ήταν παρόν στην σύσκεψη κατά την οποία ελήφθη η απόφαση.Δεν ειδοποιήθηκε αρμοδίως ή θεώρησε το θέμα άνευ σημασίας;Η ,πράγμα το οποίο δεν πιστεύω ,άλλαξε γνώμη επί του θέματος το οποίο προ της εκλογής του είχε κάνει σημαία του;

  2. Νίκος says:

    κε Χατζηπέρο, σαν πρώην στρατιωτικός, γνωρίζετε ότι οι μάχες δίνονται κατά την διάρκεια του πολέμου και όχι με την λήξη του.
    Όταν τελειώνει ο πόλεμος το μόνο που κάνεις είναι να μαζεύεις τα αποκαϊδια σου.

Σχολιάστε