Πληροφορίες για δρομολόγια πορθμείου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκομιδή απορριμμάτωνΕνόψει της περιόδου του Πάσχα, ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για κρίσιμες πληροφορίες αναφορικά με (α) τα δρομολόγια του Πορθμείου Πόρου – Γαλατά, (β) τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στην περιοχή της Σφαιρίας (λιμάνι) και (γ) την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Σφαιρία.

 

(α) Δρομολόγια πορθμείου Πόρου – Γαλατά

Από 1η Απριλίου και στο εξής τα δρομολόγια του πορθμείου εκτελούνται και πάλι ανά μισή ώρα και τα απογεύματα, με τα πρώτα δρομολόγια να είναι στις 6:30 από Γαλατά και το τελευταίο δρομολόγιο στις 22:10 από Πόρο.

 

(β) Υπενθύμιση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων:η δικύκλων επιτρέπεται μόνο στους προκαθορισμένους χώρους).
• Στο πάρκιγκ της δημοτικής αγοράς απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων από 8:00 έως 20:00 και επιτρέπεται μόνο η στάση μέχρι μισή ώρα με αναμμένα αλάρμ.

 • Από το Σινεμά έως το Μουσείο απαγορεύεται σε όλους τους χώρους η στάθμευση αυτοκινήτων. Η στάθμευση δικύκλων επιτρέπεται μόνο στους χώρους με τη σχετική σήμανση και τονίζεται ότι απαγορεύεται στην περιοχή της πλατείας Ηρώων.
 • Στο πάρκινγκ της δημοτικής αγοράς απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων από 8:00 έως 20:00 και επιτρέπεται μόνο η στάση μέχρι μισή ώρα με αναμμένα αλάρμ. (Για την υπενθύμιση του μέτρου, ο Δήμος θα τοποθετήσει δημοτικό υπάλληλο στον χώρο τις πρωινές ώρες).
 • Απαγορεύεται η έλευση, στάση και στάθμευση φορτηγών και λοιπών βαρέων οχημάτων από κτ. Συγγρού έως πλ. Σολομωνίδη (Αγ. Ιωάννη), μετά τις 10:00 το πρωί.
 • Από τη Μ. Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα τοποθετηθεί απαγορευτικό από 20:00 έως 00:30 για την προβλεπόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (και δικύκλων εκτός ταξί, οχημάτων ΑμΕΑ, βαν ξενοδοχείων και οχημάτων με άδεια διέλευσης), από το κτήριο Συγγρού έως την πλατεία Σολομωνίδη, ενώ, με Απόφαση Δημάρχου παρατάθηκε η ισχύς όλων των αδειών διέλευσης που είχαν χορηγηθεί για το 2016.

 

Ο Δήμος παρακαλεί όλους τους οδηγούς να σεβαστούν τις ρυθμίσεις, καθώς και την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο να διασφαλίσουν την τήρησή τους στους χώρους αρμοδιότητάς τους. (Διευκρινίζεται ότι οι ρυθμίσεις προβλέπονται από τις ισχύουσες Αποφάσεις 49/1992 και 91/2015 του ΔΣ και όχι από τον Κανονισμό Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2016, η έγκριση του οποίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκκρεμεί ακόμα).

 

(γ) Αποκομιδή απορριμμάτων

Ενημερώνουμε ότι από τη Μ. Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα θα εκτελείται, εκτός από το έκτακτο μεσημεριανό δρομολόγιο, και μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο για την απ’ ευθείας συλλογή των απορριμμάτων από τους «ατομικούς» κάδους των καταστημάτων εστίασης και παρακαλούμε τους καταστηματάρχες να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους μόνο τις συγκεκριμένες ώρες απ’ ευθείας στα απορριμματοφόρα. (Το ίδιο πρόγραμμα αποκομιδής θα ισχύσει στο εξής όλα τα τριήμερα, και από 1 Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου κάθε μέρα).
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ειρήνη Παναγιωταρου says:

  Το τελευταίο δρομολόγιο Πόρου Γαλατά 22.10 είναι πολύ νωρίς για τέτοιες μέρες.
  Επειδής στο νέο λιμάνι κοντά στο ΚΕθα πρέπει να υπάρχουν βάρκες να εξυπηρετούνται και οι μεγάλοι άνθρωποι και όχι μόνο.
  Ευχαριστω

 2. Παναγιώτης Μουστάκας says:

  Δεδομένου ότι από Μεγ.Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα δεν θα επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων από Συγγρού έως πλ.Σολομωνίδη και επομένως οι προερχόμενοι από Ασκέλι,Συνοικισμό και Νεώριο επιθυμούντες να διεκπεραιωθούν στον Γαλατά θα πρέπει να περπατήσουν την απόσταση μέχρι τα σκάφη που εκτελούν τα δρομολόγια Πόρου-Γαλατά.Προτείνω να εξετασθεί η δυνατότητα δρομολογήσεως κατά τις προαναφερθείσες ημέρες και μεταξύ των ωρών 22.00 και 00.30,που δεν θα υπάρχουν δρομολόγια F/B,λέμβων μεταφοράς επιβατών από Νέο προβλήτα σε Γαλατά.

Σχολιάστε