Παραιτήθηκε ο Κώστας Καρατζάς από το Δ.Σ. του Συνδέσμου ΤροιζηνίωνkaratzΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων, ανακοίνωσε πως ο κος Κώστας Καρατζάς, λόγω της υποψηφιότητας του στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Μαϊου, παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου των εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων και αντικαταστάθηκε από το 1ο αναπληρωματικό μέλος την κα Αντωνία Μπούρλα.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τάσος Γκούμας says:

  Η στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα των Ελλήνων, μου φαίνεται, ότι δεν είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε συλλόγου να το αναιρεί .
  Επειδή δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι καλός στα νομικά θα ήθελα να δω δημοσιευμένο το σχετικό άρθρο του καταστατικού του συλλόγου που το προβλέπει.
  Παραθέτω όμως το άρθο του Συντάγματος που κατά τη, μη νομική, γνώμη μου είναι σχετικό:
  Το Σύνταγμα των Ελλήνων.
  «MEPOΣ ΔEYTEPO – Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
  ‘Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)
  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.»
  Είναι δηλαδή εντελώς διαφορετικό θέμα η συμμετοχή οποιουδήποτε Έλληνα στα Πολιτικά πράγματα της χώρας από τη συμμετοχή μέλους ενός συλλόγου σε πολιτική παράταξη που να αντιστρατεύεται τους σκοπούς του συλλόγου, οι οποίοι προβλέπονται από το Καταστατικό.
  Γι αυτό η στέρηση του δικαιώματος του μέλους του συλλόγου Τροιζηνίων Κώστα Καρατζά να είναι ταυτόχρονα μέλος του Δ.Σ. και υποψήφιος με το συνδυασμό Δημητριάδη συνεπάγεται την αρνητική για τους σκοπούς του συλλόγου πρόθεση του συνδυασμού Δημητριάδη. Το οποίο βεβαίως απαιτεί τεκμηρίωση.
  Επειδή γνωρίζω τα παιδιά του συλλόγου, ότι είναι πολύ καλά παιδιά και με οικογένεια και ήθος, χωρίς παραταξιακές εξαρτήσεις, θα έλεγα να το σκεφτούμε μαζί.
  Να πληροφορήσω, ότι το Δ.Σ. του συλλόγου ‘’Φίλοι του Λεμοδάσους’’ πήρε απόφαση σύμφωνα με την οποίαν κάθε μέλος του συλλόγου μπορεί να ασκεί τα εκ του Συντάγματος δικαιώματά του, απόφαση που προφανώς είναι εκ περισσού, επειδή ουδείς σύλλογος έχει τη δυνατότητα να παραβαίνει το Σύνταγμα, αλλά πάρθηκε επειδή εκ πληροφοριών υπήρχε ‘’θολούρα’’ (έλλειψη καθαρής σκέψης) για το θέμα, από άλλους συλλόγους.
  Ευχαρίστως να δεχθώ διορθώσεις.
  Με την ευκαιρία και ανεξαρτήτως των θεσμικών ζητημάτων θα ήθελα να εκφράσω τη προσωπική μου εκτίμηση για τον Κώστα Καρατζά.
  Τάσος Γκούμας.

 2. Κ. Καρατζάς says:

  Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα σχετικά με την παραίτησή μου από το ΔΣ του συβδέσμου Τροιζηνίων.
  Η ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων (άν υπάρχει), ειναι λάθος.
  Το καταστατικό του Συνδέσμου πουθενά δεν απαγορεύει την συμμετοχή μέλους του στην εκλογική διαδικασία. Αν ήταν έτσι γιατί δεν ζητήθηκε και η παραίτηση του κ. Σπυρίδωνα που είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου;
  Δεν παραιτήθηκα λοίπόν διότι λαμβάνω μέρος στις εκλογές σαν υποψήφιος δημοτικός συύμβουλος, αλλά διότι στην
  ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου έγινη μνεία της ιδιότητάς μου ως μέλος του ΔΣ του συνδέσμου, πράγμα που αυτό απαγορεύει το καταστατικό του Συνδέσμου.
  Επειδή λοιπόν μου αποδόθηκε η κατηγορία της εκμετάλευσης της ιδιότητάς μου γιαυτό και παραιτήθηκα.
  Επίσης θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Τάσο Γκούμα για το σχόλιό του, όσο δε για τα σχόλια του κ. Αντάνη, τα αντιπαρέρχομαι
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας

Σχολιάστε