Νέα ανακοίνωση Σπυρίδωνα για τους ελέγχους στους κ/χ χώρουςIMGP7726Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πόρου – απαντώντας στον Δήμο Πόρου– σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τους ελέγχους σε κ/χ χώρους για τους οποίους υπάρχει δικαστική αντιδικία.

Η ανακοίνωση του κ. Σπυρίδωνα έχει ως εξής:

«Μόνο επικίνδυνη για την Δημοκρατία και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απάντηση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας  (αν τους εκφράζει όλους),  που ουσιαστικά απαγορεύει στους επαγγελματίες να «τολμούν» να προσφεύγουν νομίμως κατά αποφάσεων του Δήμου που τους αφορούν.

Είναι επιλογή τους να διαιρούν την τοπική κοινωνία και να ωθούν με τις εμπαθείς καταγγελίες τους τα όργανα της τάξης σε συνεχείς ελέγχους και μηνύσεις, προς όλους φυσικά  τους επαγγελματίες, που προσπαθούν με πολύ κόπο να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο κατηφορικό δρόμο  που έχουν πάρει.                              Eμείς ούτε διαιρούμε, ούτε διώκουμε επαγγελματίες με καταγγελίες  στην Αστυνομία.

Η θέση μας είναι ότι οι τοπικοί κανόνες διαμορφώνονται και εφαρμόζονται με την ειλικρινή συνεννόηση, την απόλυτη ισονομία και τον σεβασμό που εμπνέει στους πολίτες μία Δημοτική Αρχή.

Καλό θα ήταν λοιπόν αντί για διχαστικά δελτία τύπου, να προσπαθήσουν να δουλέψουν για το νησί μας που καταρρέει καθημερινώς  και να απαντήσουν:

 • γιατί την δύσκολη αυτή περίοδο που τα καταστήματα αγωνιούν να επιβιώσουν,           αυξάνουν κατά 10% τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και
 • γιατί εν μέσω μείωσης μισθών, συντάξεων και κορύφωσης της ανεργίας χαρατσώνουν άδικα και αδικαιολόγητα τους πολίτες του Πόρου αυξάνοντας τα τέλη καθαριότητας κατά 7%.

Εμείς, όπως δηλώσαμε στο Δ.Σ,  θα προσβάλουμε την απόφαση αυτή όχι για λόγους αντιπολιτευτικούς, αλλά γιατί  θεωρούμε ότι  είναι όχι μόνον παράνομη, αλλά άδικη και επώδυνη για τους συμπολίτες μας.»

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Νίκος says:

  ο κος Σπυρίδων κατά την προσφιλή του μέθοδο μετά από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο , αφού έχει κατατροπωθεί, με επιχειρήματα από τον Δήμαρχο, κατατρέχει σε ανακοινώσεις και επιστολές, δήθεν, ενημέρωσης της κοινωνίας του Πόρου.
  Η τελευταία ανακοίνωση του κου Σπυρίδωνα αναφέρεται στους συνεχείς ελέγχους που διενεργεί η Αστυνομία προς όλους τους επαγγελματίες του Δήμου μετά από προτροπή του Δημάρχου.
  Στην πραγματικότητα ο κος Σπυρίδωνας δεν ενδιαφέρεται για όλους τους επαγγελματίες του νησιού αλλά για συγκεκριμένους ψηφοφόρους του οι οποίοι εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς παρανομίας, καταπατώντας κοινόχρηστους χώρους. Αυτοί οι επιχειρηματίες δεν είναι αυτοί που προσπαθούν να κρατήσουν ΄΄με νύχια και με δόντια΄΄ ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους αλλά είναι εκείνοι που ευημερούν και προσπαθούν ΄΄με νύχια και δόντια΄΄ να κλείσουν τις επιχειρήσεις των ανταγωνιστών τους.
  Η δραματική αύξηση 10% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων είναι αστεία για τους επιχειρηματίες που υπερασπίζεται ο κος Σπυρίδων, αφού τα ενοίκια που δίνουν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων τους είναι πολλαπλάσια των τελών που δίνουν στον Δήμο. Ένα κατάστημα μόλις 60 μ2 διαθέτει τραπεζαρία σε κοινόχρηστο χώρο 100 – 120 μ2.Αυτό το κατάστημα πληρώνει ενοίκιο 3000 Ε το μήνα και μόνο 2000 Ε Δημοτικά τέλη ετησίως.
  Αυτούς τους επιχειρηματίες υπερασπίζεται ο κος Σπυρίδων.
  Όσο δε για την υπέρμετρο ευαισθησία του κου Σπυρίδωνα για τις μειώσεις μισθών-συντάξεων , την κορύφωση της ανεργίας και τα χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων , του υπενθυμίζω ότι η πολιτική που χρόνια υπηρετεί επέφερε αυτή την δεινή κατάσταση στην Ελλάδα.
  Τέλος καλόν είναι να κρίνεις και να τοποθετήσαι επί παντός επιστητού εκ του μακρόθεν, αναλογίσου όμως και εμάς που ζούμε καθημερινά την πραγματικότητα στον Πόρο.

 2. Μίμης says:

  Η αύξηση είναι αύξηση όμως Νίκο… Εσυ αλήθεια ποιόν ακριβώς υπερασπίζεσαι?? Γιατί ο Σπυρίδωνας δεν μίλησε για αύξηση σε συγκεκριμένα καταστήματα αλλα για όλα τα καταστήματα.

  Και στην τελική υπάρχουν και καταστήματα που δεν είναι θύματα για να πληρώνουν 3000 ευρω στον Πόρο λες και είναι στο Κολωνάκι και για αυτους τα πράγματα είναι διαφορετικά…

Σχολιάστε