Κυκλοφοριακό: Ένα θέμα που “καίει” – Διαβάστε τι θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος Πόρου στο Δ.Σ. της ΠαρασκευήςIMGP0803Το μοναδικό θέμα συζήτησης σήμερα στον Πόρο – τόσο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όσο και την Αγορά –  είναι το καυτό θέμα του νέου Κανονισμού Κυκλοφοριακού, που θα συζητηθεί και θα έρθει προς ψήφιση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πόρου, την Παρασκευή 17/6 το απόγευμα, στο Κτίριο Συγγρού.

Εκτός από τον Κανονισμό Κυκλοφοριακού,  μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η έγκριση Μελετών για τον Βιολογικό Καθαρισμό και η έγκριση Μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας του Αγ. Κωνσταντίνου.

Για την πληροφόρησή σας αναφορικά με το θέμα του Κανονισμού Κυκλοφοριακού, μπορείτε να διαβάσετε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ εδώ την εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη.

Τα βασικά σημεία της, σε σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση, είναι τα εξής:

·         Επέκταση των ωρών πεζοδρόμησης της παραλίας την θερινή περίοδο (μέρες που είναι κλειστά τα σχολεία, ΠΣΚ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και Πάσχα), ώστε η διέλευση να είναι ανοικτή μόνο τις ώρες: 06:00 – 11:00 και 14:00 – 18:00.

·         Καμία αλλαγή όλες τις υπόλοιπες περιόδους που είμαστε μόνοι μας, χωρίς επισκέπτες! Τονίζεται ότι η περί του αντιθέτου αναφορά, περί δήθεν απαγόρευσης όλο το χρόνο, σε χθεσινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου είναι απολύτως ψευδής και προβοκατόρικη και υποκρύπτει προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Επισημαίνουμε επίσης ότι οι ισχύουσες σήμερα (από το 1992) διατάξεις προβλέπουν αποκλεισμό και όλες τις Παρασκευές και Σάββατα όλου του χρόνου.

·         Εξασφάλιση της ισχύος της απαγόρευσης με τοποθέτηση μπαρών.

·         Νοικοκύρεμα των χώρων στάθμευσης σε Δημοτική Αγορά (δημιουργία 30 θέσεων ημίωρης στάθμευσης), Λιμάνι (δημιουργία ελεγχόμενου χώρου 90 θέσεων με ανταποδοτικότητα για την λειτουργία γραμμής mini bus από το 2017) και Αγ. Στέφανο.

·         Αυστηρή τήρηση ωρών τροφοδοσίας (06:00 – 10:00 και 15:00 – 17:00).

·         Στο εξής θα επιτρέπεται η στάση οχημάτων από Σινεμά έως Αμβροσία και από πλ. Καραμάνου έως Μουσείο (σήμερα απαγορεύεται). Επισημαίνουμε ότι οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις προβλέπουν πλήρη απαγόρευση στάθμευσης από το Σινεμά έως τον Ευαγγελισμό για αυτοκίνητα και δίκυκλα όλο το χρόνο, με μοναδική εξαίρεση το parking της δημοτικής αγοράς.

·         Κατοχυρώνεται η αντίθετη κίνηση δικύκλων στον μονόδρομο της παραλιακής οδού (σήμερα απαγορεύεται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις).

·         Οι νέες ρυθμίσεις, εκτιμάται ότι το 2016 θα εφαρμοστούν μόνο τον Αύγουστο.

Η αντιπαράθεση στο facebook

Εντωμεταξύ από εχθές το βράδυ, έχει ξεκινήσει έντονη αντιπαράθεση στο Facebook ανάμεσα στον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ.Π. Δημήτρη Συξέρη, σχετικά με το τι προβλέπει ο Νέος Κανονισμός.

Για την σφαιρική σας ενημέρωση, παραθέτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Πόρου, ενώ παρακάτω, παραθέτουμε την σχετική ανάρτηση του κ. Συξέρη στο facebook, στην οποία αναφέρεται το δελτίο τύπου του δήμου:

Δελτίο Τύπου (ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ)

          

Προβοκάτσια και ψέματα από τον Επαγγελματικό Σύλλογο για το Κυκλοφοριακό

 

Ούτε μια βδομάδα δεν άντεξε ο …παραταξιακά ουδέτερος και αυτό-παρουσιαζόμενος ως θιασώτης του μη – διχασμού, νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, από το να ξαναρχίσει τη γνωστή τακτική του να διαστρεβλώνει τα γραπτά κείμενα της Δημοτικής Αρχής.

Αφού το πρωί της Τρίτης 14.6.2016, δήλωσε σε τηλεφώνημά του στον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη ότι δεν θέλει να ρίξει λάδι στην φωτιά για το κυκλοφοριακό, το απόγευμα έβγαλε ανακοίνωση και διένειμε εκατοντάδες φυλλάδια, στα οποία γράφει: «Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο, ο στόχος είναι η πλήρης απαγόρευση ΟΛΩΝ των οχημάτων στην Σφαιρία, ολόκληρο το 24ωρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Ωστόσο τέτοιο μέτρο και τέτοια τοποθέτηση του Δημάρχου Πόρου δεν υπάρχει πουθενά! Αντίθετα, ο κ. Συξέρης, ως κοινός προβοκάτορας και ψεύτης, παρουσίασε τον επίλογο («συμπεράσματα») Συγκοινωνιακής Μελέτης που έχει υποβληθεί στον Δήμο Πόρου, την οποία τού έδωσε η παράταξή του, ως δήθεν θέση του Δημάρχου και ως δήθεν μέτρο που δήθεν υπάρχει στον υπό ψήφιση Κανονισμό (στον οποίο δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο αποκλεισμού της κυκλοφορίας την χειμερινή περίοδο).

Συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι ορισμένοι δεν έχουν καμία αναστολή, προκειμένου να παραπληροφορήσουν τους δημότες και να εξυπηρετήσουν τις παραταξιακές τους σκοπιμότητες!

Και δεν έχουν επίσης καμία ντροπή όταν αυτά αποκαλύπτονται!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π.  ΣΤΟ Facebook

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. με αφορμή την εύλογη αναστάτωση πολλών επαγγελματιών και πολιτών για τις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου Πόρου, με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα το συλλογικό συμφέρον του Πόρου, ενημερώνει για τα βασικά σημεία των ρυθμίσεων:
Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνεται να ψηφιστεί ένας Κανονισμός Κυκλοφοριακού, με αρκετά κοινά στοιχεία με τις υφιστάμενες από το 1991 ρυθμίσεις (απαγόρευση οχημάτων τις βραδινές ώρες για την θερινή περίοδο, απαγόρευση στάθμευσης σχεδόν παντού από το Σινεμά έως τη Πούντα, συγκεκριμένες ώρες τροφοδοσίας καταστημάτων, κλπ), αλλά και πολλά νέα που δυστυχώς θα επιβαρύνουν την εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα του νησιού, δίχως να προσφέρουν τα αντίστοιχα ωφέλη.

Συγκεκριμένα θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας ΟΛΩΝ των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών κλπ) από κτήριο Συγγρού έως Πούντα, με κινητές μπάρες -εκτός από ταξί και απορριματοφόρα- καθημερινά από 11πμ-3μμ & 6μμ-6πμ της επόμενης ημέρας, χωρίς να έχει προγραμματιστεί ΚΑΜΙΑ εναλλακτική διαδρομή μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών (Δημοτικό Λεωφορείο, παράκτια δρομολόγια λέμβων από Νέο Λιμάνι έως Πούντα, Κοινόχρηστα Ποδήλατα κλπ). Οι παραπάνω επιλογές μετακίνησης, αναφέρονται απλά σαν αόριστη πρόταση μέσα στον Κανονισμό και ΟΧΙ σαν ειλημμένη απόφαση με εξασφαλισμένα κονδύλια.

Δηλαδή, για πολλούς μήνες, τις πρωινές ώρες που κάτοικοι και επισκέπτες πηγαίνουν στην Αγορά για τα καθημερινά τους ψώνια, ή να εξυπηρετιηθούν από Τράπεζες και Δημόσιες Υπηρεσίες (ΕΛΤΑ, Δημαρχείο, ΚΕΠ κλπ), αν δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 10.59’πμ θα μένουν εγκλωβισμένοι και θα τιμωρούνται με μεγάλα πρόστιμα. Αυτό εκτός της αναστάτωσης και του συνωστισμού που θα δημιουργήσει καθημερινά από 9-11πμ θα μειώσει δραματικά την εμπορική κίνηση από 11-3μμ στις δεκάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη Σφαιρία.

Επιπρόσθετα ο νέος Κανονισμός επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας απο τις 6μμ έως τα ξημερώματα τις επόμενης ημέρας, κάτι που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση της εμπορικής κίνησης τις απογευματινές ώρες, στις οποίες το καλοκαίρι επικρατεί έντονη ζέστη και είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει ένας άνθρωπος ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας, για να κάνει τα ψώνια του και να μην έχει τρόπο μετακίνησης, εκτός αν καλέσει ταξί. Σε αυτή τη περίπτωση μάλιστα, τα ταξί επειδή θα απαγορεύεται να περάσουν από την –μόνιμα αποκλεισμένη- περιοχή της Κολώνας, θα πρέπει να κάνουν την περίμετρο της Σφαιρίας με σημαντικά μεγαλύτερο κόμιστρο.

Εκτός αυτών, δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για στάθμευση οχημάτων ΑΜΕΑ στη παραλιακή οδό, παρά μόνο στο Νέο Λιμάνι, ενώ θα επηρρεαστεί και η εξυπηρέτηση των Σκαφών Αναψυχής, που αποτελεί το μοναδικό πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Πόρου, γιατί θα απαγορευτεί η τροφοδοσία τους σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο. Ο Ε.Ε.Σ.Π σε κάθε περίπτωση επιθυμεί την διευθέτηση του Κυκλοφοριακού ζητήματος του νησιού, αλλά με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και αφού προηγουμένως έχουν εξασφαλιστεί οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο, ο στόχος είναι η πλήρης απαγόρευση ΟΛΩΝ των οχημάτων στην Σφαιρία, όλόκληρο το 24ωρο, καθόλη τη διάρκεια του έτους. Κάτι τέτοιο είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει για 5-10 χρόνια την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του νησιού, με μοναδικό αντάλλαγμα την ελπίδα (!!!) πως κάποια στιγμή ΙΣΩΣ βελτιωθεί η ποιότητα (όχι το πλήθος) των τουριστών.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. aixmiros says:

    Το νησι θελουν δε θελουν καποιοι θα γινει σαν το Amsterdam…..ποδηλατα παντου…..καθως και καταστηματα πωλησης προϊόντων καπνου τυπου ….. καναβης!!!Τουλάχιστον θα είμαστε μαστουρομένοι και δε θα μας επηρεάζει τίποτε άλλο. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΑ….Η ΕΛΠΙΔΑ (ΚΑΙ Η ΜΑΣΤΟΥΡΑ) ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

Σχολιάστε