Επιστολή Δημητριάδη προς Βαρουφάκη για φοροεισπρακτικά μέτραgiandimΤην εξαίρεση της νήσου Πόρου από κάθε μέτρο φοροεισπρακτικής πολιτικής, που προωθεί η Κυβέρνηση για τα νησιά της χώρας με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων, ζήτησε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στις 30 Απριλίου 2015.

 

Όπως τονίζει ο κ. Δημητριάδης, ο Δήμος Πόρου, με απογεγραμμένο πληθυσμό 3.993 κατοίκους, δεν αποτελεί αμιγώς νησιωτικό Δήμο, αλλά έναν από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που είναι ταυτόχρονα και νησιωτικοί και ηπειρωτικοί, ενώ πολλοί από τους εγγεγραμμένους κατοίκους του δεν κατοικούν στο νησιωτικό τμήμα του.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Πόρου επισημαίνει στον Υπουργό Οικονομικών ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν κακώς εξαιρεθεί από το ευνοϊκό μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία των ανταγωνιστικών νησιών του Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Β. Σποράδες κ.ά.) και ζητάει την εφαρμογή του μέτρου και στο νησί του Πόρου.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Η ειδική μεταχείρηση στο ΦΠΑ δεν έχει να κάνει με τα νησιά ως νησιά, αλλά με τις περιοχές αυξημένου κόστους μεταφοράς αγαθών και πολιτών. Συνεπώς δεν μπορούμε να ζητάμε μειωμένο ΦΠΑ για αυτό το λόγο.

  Μπορούμε όμως να ζητάμε μειωμένο ΦΠΑ γενικά για την Ελλάδα, και να ζητάμε να συμμετέχουμε όλοι κατά δύναμη στα δημόσια έξοδα.
  Πώς θα το πετύχουμε; Τρόποι υπάρχουν πολλοί:
  ηλεκτρονικές πληρωμές, κάρτα αποδείξεων και να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι αν ο διπλανός μας δεν πληρώνει το φόρο που του αναλογεί, το κράτος θα τον πάρει από μας ή θα δανειστούμε και θα έχουμε μνημόνεια.

 2. Mpampis says:

  Στα όρια του γελοίου ….

  Ο Πόρος έχει 23% ΦΠΑ και δεν ήταν ποτέ στην λίστα, όπως δεν είναι για παράδειγμα η Κρήτη ολόκληρη.

  Να ‘χαμε να λέγαμε …..

 3. Κώστας says:

  Ναι βεβαίως δεν μπορούμε να ζητάμε μειωμένο ΦΠΑ σε αντίθεση με Μύκονο και Σαντορίνη , εξάλλου εμείς είμαστε large χρονια τωρα…

Σχολιάστε