Επιστολή από τον Σύλλογο ΑμΕΑ «Αγ.Κήρυκος»diagramisis8Από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων ΑμΕΑ «Αγ.Κήρυκος» λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Ο σύλλογος ΑμεΑ «Αγ.Κήρυκος» προς απάντηση στην επιστολή του κ. Ραδίτσα, που αφορά την μετακίνηση των δύο μαθητών με ειδικές ανάγκες από τον Πόρο προς το ειδικό σχολείο τους ΕΕΕΕΚ Γαλατά και αντιστρόφως, θεωρεί αναγκαίο να δώσει μια αναλυτικότερη ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη.
Από το 2009 την μεταφορά των δυο μαθητών από τον Πόρο, είχε αναλάβει ο κ. Στάθης Αλεξόπουλος, ο οποίος υπέγραφε ετήσιες συμβάσεις με την Περιφέρεια, με διόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές (συμπεριλαμβάνουσες και τα εισιτήρια των φεριμπότ). Την φετινή, όμως, χρονιά η περιφέρεια μείωσε τα ποσά, για τις αμοιβές των μεταφορέων, έτσι στους μειοδοτικούς διαγωνισμούς της περιφέρειας, η συγκεκριμένη γραμμή έμεινε άγονη, από το μηδενικό ενδιαφέρον των αναδόχων (ταξί).
Μετά από αλλεπάλληλες επαφές του συλλόγου με την περιφέρεια, σαν καλύτερη λύση, αποφασίστηκε η ενιαία σύμβαση περιφέρειας-αυτοκινητιστών να σπάσει στα δύο. Η μία να είναι μεταξύ περιφέρειας-αυτοκινητιστή (ταξί), δηλαδή θα πληρώνεται μόνον το ταξί. Η άλλη μεταξύ περιφέρειας-Κοινοπραξία φεριμπότ, όπου θα πληρώνονται τα φεριμπότ ξεχωριστά.
Να σημειωθεί ότι για να διευκολυνθούν οι 2 κοινοπραξίες των φερυ, προσφέρθηκε η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Γαλατά κ. Καλκαβούρα και παρέστη, αντί των εκπροσώπων των κοινοπραξιών στο μειοδοτικό διαγωνισμό της περιφέρειας.
Στη συνέχεια, όμως, για να πραγματοποιηθούν οι συμβάσεις οι δύο κοινοπραξίες έπρεπε να καταθέσουν κάποια δικαιολογητικά. Η κυρία Ρίτσα Δαρσινού, πρόεδρος της κοινοπραξίας φεριμπότ του Γαλατά, προσφέρθηκε να βοηθήσει, επιτρέποντας στο ταξί με τα παιδιά να μεταφέρονται δωρεάν, αντί να κάνει σύμβαση με την περιφέρεια. Την ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική της προσφορά. Αντίθετα, όμως, η κοινοπραξία των κ. Ραδίτσα – Βασιλείου – Δανόπουλου, επικαλούμενη φόρτο εργασίας, λέγοντας συγκεκριμένα: – «Εγώ και ο ξάδερφός μου κουραστήκαμε με εσάς, δεν θέλουμε να κάνουμε τα χαρτιά», όχι μόνον αρνήθηκε να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά προκειμένου να γίνει η σύμβαση και να λυθεί το πρόβλημα, αλλά ζητούσε από τον μεταφορέα-ταξιτζή να πληρώνει κάθε μέρα το ακριβές αντίτιμο.
Η λύση-βοήθεια δόθηκε από τους δύο Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, οι οποίοι προσφέρθηκαν να καλύπτουν τα έξοδα αυτά.
Τους ευχαριστούμε θερμά.
Να σημειωθεί ότι οι οικογένειες των 2 μαθητών για τρείς μήνες είχαν επιφορτισθεί, όχι μόνον το κόστος μεταφοράς των παιδιών – τουλάχιστον 18-20 ευρω ημερησίως για κάθε οικογένεια- αλλά και την ταλαιπωρία των 2 παιδιών και των μητέρων τους που συνόδευαν τα παιδιά.
‘Οσον αφορά την επιστολή του συλλόγου, αναφέρεται ακριβώς ότι «ταξί από τον Πόρο ανέλαβε τις μεταφορές» δηλ.η περιφέρεια επιδότησε μόνον την μετακίνηση με ταξί και όχι για το φέριμποτ, εφ όσον η σύμβαση είχε σπάσει στα δύο όπως προαναφέρθηκε.
Ο κ. Ραδίτσας σαν εκπρόσωπος της κοινοπραξίας τα γνώριζε όλα πολύ καλά, λόγω της ενημέρωσης που είχε από τον σύλλογο.
‘Αρα η άρνησή τους να παράσχουν την διευκόλυνση, για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, βρίσκεται, μάλλον, στα πλαίσια της λογικής του παραλόγου και όχι της κοινής λογικής, όπως γράφτηκε.
Άλλωστε τα γεγονότα διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους. Δηλαδή γιατί να προσφερθεί η κ. Δαρσινού να βοηθήσει δωρεάν, εάν τα πλήρωνε η περιφέρεια;
Γιατί να δεχτούν να καλύψουν τα έξοδα οι Δήμοι, εάν αυτά θα τα κάλυπτε η περιφέρεια; ‘Ετσι στην περίπτωση αυτή, μάλλον ή σίγουρα ολοκάθαρο, διευκολύνθηκε η κοινοπραξία φεριμπότ Πόρου και όχι «ο ανάδοχος», όπως γράφτηκε.
Δεν κρύβουμε την απογοήτευση, την λύπη, την μοναξιά, αλλά και τον θυμό, που νιώσαμε, μετά από την σκληρή αυτή στάση των συνανθρώπων – συντοπιτών μας.
Ο σύλλογός μας εύχεται η κοινοπραξία να τηρήσει την υπόσχεση, που μας διαβεβαιώνει δημόσια πως «θα σταθεί δίπλα μας μελλοντικά», αφού είναι σχεδόν σίγουρο πως το ίδιο πρόβλημα θα υπάρξει και την επόμενη σχολική χρονιά κι αυτό λόγω της ιδιαιτερότητας του δρομολογίου, όπου αναμφίβολα μεσολαβεί θάλασσα!
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του συλλόγου
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Σπύρος Ραδίτσας says:

    “Ο σύλλογός μας εύχεται η κοινοπραξία να τηρήσει την υπόσχεση, που μας διαβεβαιώνει δημόσια πως «θα σταθεί δίπλα μας μελλοντικά», αφού είναι σχεδόν σίγουρο πως το ίδιο πρόβλημα θα υπάρξει και την επόμενη σχολική χρονιά κι αυτό λόγω της ιδιαιτερότητας του δρομολογίου, όπου αναμφίβολα μεσολαβεί θάλασσα!”

    Βεβαίως και θα σταθούμε δίπλα σας μελλοντικά εφόσον δεν εξασφασίλεσετε επιδότηση. Η επιδότηση είναι αρμοδιότητα του Συλλόγου σας και της Περιφέρειας. Εάν Παρ’ευχήν δεν καταστεί δυνατόν στο μέλλον να επιδότηθεί η μετακίνηση των μαθητών και μεταφέρετε τα παιδιά με ιδία μέσα, με μεγάλη μας χαρά θα σας παράσχουμε δωρεαν μετακίνηση.
    Σε καμία περίπτωση όμως όμως δεν πρόκειτε πότε στο μέλλον να εμπλακεί η Κοινοπραξία μας σε αναθέσεις,διαγωνισμούς, μειοδοσίες κλπ.

  2. Στέλιος says:

    Α ρε φεριμποτάδες, γέφυρα που σας χρειάζεται, για να σας φύγει η μαγκιά!

Σχολιάστε