Εορτασμός Θεοφανίων στον Πόρο (φωτογραφίες)theo1Παρά το τσουχτερό κρύο, μια ιδιαίτερα «ζεστή» τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πόρου για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Για πρώτη φορά ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε από ξύλινο αλιευτικό καΐκι (γρι – γρι), γεγονός που προσέδωσε στην τελετή έναν ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα.

theo2 Στα παγωμένα νερά βούτηξαν εφτά κολυμβητές (οι Χρήστος Λίτσας, Νίκος Μέλλος, Στέλιος Χατζόπουλος Βαγγέλης Σακκελαρίου, Βαγγέλης Κουβάτσος, Ανδρέας Κληροδοτάκος και ο δεκάχρονος Νίκος Μοσχογιάννης), με τον «συνήθη ύποπτο» Νίκο Μέλλο, να πιάνει για μια ακόμα χρονιά τον Σταυρό.

theo3

Στη  συνέχεια, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε εκπροσώπους φορέων και πολίτες στο χώρο εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού, όπου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και η παιδική χορωδία των σχολείων του Πόρου, υπό τη διεύθυνση της κ. Άννας Παπαζαφειροπούλου – Παύλου, τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

theo4Κατά την εκδήλωση τιμήθηκε ο Ποριώτης επιστήμονας Δημοσθένης Κοράλλης, ο οποίος πριν λίγες μέρες εισήχθη πρώτος στην Διπλωματική Ακαδημία.

theo6theo5theo7
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mpampis says:

    Μπράβο για την αναβίωση του παλαιού εθίμου να ρίχνεται από βάρκα ή καΐκι ο Σταυρός.

    Πρόκειται για αναβίωση και όχι για πρώτη φορά που λέει το άρθρο, οι παλαιότεροι το θυμόμαστε.

Σχολιάστε