Δράσεις στους τομείς καθαριότητας, ύδρευσης – αποχέτευσης και πολιτικής προστασίας από τον Δήμο ΠόρουΜικρές δράσεις στην καρδιά του καλοκαιριού ολοκλήρωσε ο Δήμος Πόρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη. Οι δράσεις αφορούν τους τομείς καθαριότητας, ύδρευσης – αποχέτευσης και πολιτικής προστασίας.

Αναλυτικότερα, η ενημέρωση του κ. Δημητριάδη έχει ως εξής:

“Παρά τις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου η αυξημένη κίνηση της τουριστικής περιόδου στους τομείς της καθαριότητας, ύδρευσης – αποχέτευσης και πολιτικής προστασίας, ο Δήμος μας τις τελευταίες βδομάδες, παράλληλα με κάλυψη των τρεχουσών αυτών αναγκών, ολοκλήρωσε αρκετές σημαντικές δράσεις στους ίδιους τομείς.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε πλύση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, επισκευάστηκαν και αντικαταστάθηκαν φρεάτια και καπάκια αποχέτευσης και ολοκληρώθηκε η επισκευή των δύο σταθερών θαλάσσιων αντλιών πυρόσβεσης στο Νεώριο (έναντι εστιατορίων “Βασίλης” και “Πέτρος”), οι οποίες τέθηκαν σε λειτουργία για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.”
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Ελπίζω να μην χρησιμοποιείται το μη-επαρκές νερό της ύδρευσης για πλύσεις των κάδων και άλλες συναφείς δραστηριότητες, που σε τέτοιες περιπτώσεις ικανοποιούνται από επαναχρησιμοποιούμενο νερό.

 2. Stelios D. says:

  Για άλλη μια φορά ντραπηκα για το νησι μας.Δήμαρχε βρωμάει παντού αφόρητα.
  Διωχνουμε το κόσμο απο το νησί. Δεν είναι δυνατόν να τρώω στο Νεωρειο και να βρωμάει παντου βοθριλα.Επαγγελματιες τι κανετε???
  Χάνετε χρήματα. Πόσο θα αντέξετε? ??

 3. Mpampis says:

  Οι κάδοι σκουπιδιών, πάντα πλενόντουσαν, αποτελεί μέρος της “καθημερινής” διαχείρησης του τόπου μας (Όπως και το να αλλάζεις τα καπάκια ή να επισκευάζεις τα φρεάτια του βιοκά, όπου και όταν χαλάνε). Τώρα, αν τους πηγαιναν σε ιδιώτη, αν είχε αυτοκίνητο που τους έπλενε ο αναπτυξιακός σύνδεσμος Τροιζηνίας, ή το πως ακριβώς πλενόντουσαν, μικρή σημασία έχει.

  Βέβαια όταν το μισό νησί υποφέρει από διαρκής διακοπές ύδρευσης, (γιατί εδώ η διαχείριση του δήμου έχει αποτύχει και στην ποιότητα, αλλά και στην ποσότητα), το να πλένεις τους κάδους είναι ύβρεις, έχει δίκιο ο Γιάννης παραπάνω. Πριν από μέρες στο FB ο δήμαρχος έγραφε ότι θα κόβει το νερό με δική του απόφαση και με δικά του standards, σε όποιον κάνει υπερκατανάλωση, “πλένοντας επιδεικτικά την αυλή του ή το ΙΧ του” . Ο Δήμος την ίδια ώρα έχει δικαίωμα όχι απλά επιδεικτικά να πλένει τους κάδους, αλλά να το διαφημίζει για να του λένε και μπράβο οι σανοφαγοι στο facebook ….

  O δήμαρχος διαφημίζει ότι πράττει τα αυτονόητα που έπρατταν και οι προκάτοχοι του (πάλι καλά που δεν μας είπε ότι δεν είχαν πλυθεί οι κάδοι για “δεκαετίες”).

  Όσο για την συντήρηση στις αντλίες που δεν ανήκουν στον δήμο, που δεν είχαν συντηρηθεί για δεκαετίες, ο Δήμαρχος πρέπει επιτέλους να μάθει δύο πράγματα. Δεν είμαστε όλοι οι ψηφοφόροι του αθηναίοι για να μην ξέρουμε (όπως αυτός) τι γίνεται στο νησι, ούτε ερχόμαστε μόνο για διακοπές.

  Καταρχάς, εφόσον θέλει να τις συντηρεί, τότε άργησε 3 χρόνια να το κάνει. Να του θυμίσουμε ότι δεν ανέλαβε δήμαρχος πριν από ένα μήνα.

  Δεύτερον, συντήρηση κάνεις την άνοιξη, όχι τον Αύγουστο, οι φωτιές ανάβουν από τον Μάιο και μετά….

  Τρίτον, που είναι οι εθελοντές ? Τι απέγινε η ομάδα ? Τι έγινε η προσπάθεια επαναδημιουργίας ομάδας ? Τι γίνεται με το δίκτυο που είχε φτιαχτεί με δωρεά του αημνήστου Βέττα ? Θα την βγάλει και αυτή σκάρτη ?

  Τέταρτον, μιας και η αξιέπαινη προσπάθεια ιδιωτών πριν από δεκαετίες στο Νεώριο για την δασοπυρόσβεση, πάσχει σε αρκετά σημεία, μήπως αντί να κοίταζε απλά να το βάλει μπροστά για να βγάλει φωτογραφίες στο facebook, μήπως να έβλεπε πως με έναν μηχανικό και κάποιον άλλο ειδικό, πως θα βελτίωνε το σύστημα ?

  Θα πρέπει ο δήμαρχος και τα κατευθυνόμενα site, να σταματήσουν να ευλογούν τα γένια τους για τα αυτονόητα, και να δουν πως θα παράγουν έργο. Είναι τρια χρόνια δήμαρχος, θα έπρεπε να είχε να δείξει έργο και δεν έχει δείξει σχεδόν τίποτα μέχρι σήμερα. Αν η θητεία του ήταν 4ετής, του σε λίγους μήνες θα σταματούσαν όλα λόγο εκλογών και δεν θα είχε κάνει απολύτως τίποτα ….

Σχολιάστε