Δήμος Πόρου: Η ΕΠΕΣΤ και η ΕΣΜΕΘ θα πραγματοποιήσουν την έκθεση σκαφών στον ΠόροIMGP0464Την κανονική διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θαλασσίου Τουρισμού ανακοινώνει με δελτίο τύπου ο Δήμος Πόρου. Αφορμή για το δελτίο τύπου, ήταν η διευκρινιστική επιστολή των διοργανωτών της HYBA, προς δημοτικό παράγοντα του Ναυπλίου, με την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΥΒΑ / Ε.Σ.Μ.Ε.Θ. και ο Πρόεδρός του κ. Γ. Κολλίντζας, ξεκαθαρίζουν πως ποτέ δεν ήρθαν σε καμία συνεννόηση ή διαπραγμάτευση, με κανένα φορέα, ή Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου, για να αναλάβει το Ναύπλιο την διοργάνωση του Ναυτικού Σαλονιού, το οποίο γίνεται επί 12 συνεχή χρόνια στον Πόρο. Η είδηση που προκύπτει ωστόσο από το δελτίο τύπου του Δήμου Πόρου, είναι ότι και για εφέτος,  στην διοργάνωση της έκθεσης θα συμμετέχει η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ). Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο τύπου του Δήμου Πόρου, μπαίνει ένα τέλος στα σενάρια που ήθελαν την ΕΠΕΣΤ με πρόεδρο τον κ. Αντώνη Στελλιάτο, να αποστασιοποιείται από την φετινή διοργάνωση του Σαλονιού.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Πόρου και ακολούθως, την επιστολή της ΕΣΜΕΘ:

Πόρος 12 Δεκεμβρίου 2013

 

Δελτίο Τύπου

 

Διευκρινιστική επιστολή των διοργανωτών του EastMedYachtShowPoros 2014

 

Με επιστολή τους (12.12.2013) οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Θαλάσσιου Τουρισμού, υπογραμμίζουν ότι η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), θα πραγματοποιήσουν στο νησί του Πόρου την Έκθεση από 2 έως 7 Μαΐου 2014, όπως κάνουν επί 12 συνεχή έτη.

Τέλος, διαβεβαιώνουν πως ως διοργανωτές δεν ήρθαν ποτέ σε συνεννόηση ή διαπραγμάτευση με κανένα φορέα ή την Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου για την συγκεκριμένη διοργάνωση,  θέτοντας τέλος σε δημοσιεύματα με τα οποία ο Πόρος έπαυε να αποτελεί τον τόπο διεξαγωγής ή την προσεχή έκθεση να υποβαθμίζεται και να διεξάγεται για τελευταία φορά.

Υπενθυμίζουμε ότι η Έκθεση διοργανώνεται από κοινού με τους δύο φορείς του θαλάσσιου τουρισμού στην χώρα μας, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και του Υπουργείου Τουρισμού. Για την διετία 2014 – 2012, τα ηνία της διοργάνωσης έχει ο ΕΣΜΕΘ, που δια του Προέδρου του κ. Κολλίντζα, απέστειλε αυτή την επιστολή εκ μέρους των διοργανωτών.

Ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός δεν εφησυχάζει, όπως παρουσιάζουν  τοπικά δημοσιεύματα, αλλά εργάζεται για την καλυτέρευση των συνθηκών στο λιμάνι του Πόρου, γνωρίζοντας πολύ καλά πως διοργανώσεις με διεθνή απήχηση όπως αυτή του Ναυτικού Σαλονιού του Πόρου, απαιτούν κάθε χρόνο πολλή δουλειά για να συνεχίσουν να υφίστανται και αυτό θα πράξει και για την προσεχή έκθεση.

Για του λόγου το αληθές, σας προωθούμε την σχετική επιστολή του Προέδρου της ΕΣΜΕΘ κ. Κολλίντζα, όπως μας κοινοποιήθηκε.  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΜΕΘ

Προς τον κ. Χρήστο Γραμματικόπουλο,

Αναφορικά με το δημοσιευμά σας της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2013, που
αναρτήθηκε από ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ στο
http://nafplioneaelpida.blogspot.gr/2013/11/blog-post_24.html

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, ο φορέας που ενώνει τους παράγοντες του
Ελληνικού θαλάσσιου Τουρισμού, από το 1962, σε θέματα επαγγελματικών σκαφών
αναψυχής, (εκθέσεις, συνέδρια, ναυλώσεις, πωλήσεις, διαχείριση, πρακτόρευση
κ.λ.π.), και που επί σειρά ετών διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία, το Διεθνές
Ναυτικό Σαλόνι του Πόρου, είναι η ΗΥΒΑ (Hellenic Yacht Brokers Association)
/ Ε.Σ.Μ.Ε.Θ. (Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών).

Η ΗΥΒΑ / ΕΣΜΕΘ, προωθεί την προβολή και ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού
στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.

Σας γνωρίζουμε ότι, το “EAST MED YACHT SHOW” (το 13ο Ναυτικό Σαλόνι
Επαγγελματικών Επανδρωμένων Σκαφών), θα πραγματοποιηθεί στο νησί του Πόρου
από 2 έως 7 Μαίου 2014, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει από τα μέσα Οκτωβρίου.

Σας επισημαίνουμε ότι, η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του
Υπουργείου Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Δήμου Πόρου.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, αρμόδιοι για την εν λόγω έκθεση
είναι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΥΒΑ / Ε.Σ.Μ.Ε.Θ. και ο Πρόεδρός του κ.
Γ. Κολλίντζας, οι οποίοι, ποτέ δεν ήρθαν σε καμία συνεννόηση ή
διαπραγμάτευση, με κανένα φορέα, ή Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου, για να
αναλάβει το Ναύπλιο την διοργάνωση του Ναυτικού Σαλονιού, το οποίο γίνεται
επί 12 συνεχή χρόνια στον Πόρο.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Κολλίντζας

Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Ορφανός

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Δώρα says:

    Κύριε Δήμαρχε (καταρχάς) και κύριε Κανατσίδη (κατά δεύτερον) πείτε μου πού γράφει ο κ. Καλλίντζας για τη συμμετοχή της ΕΠΕΣΤ και του Στελιάτου και μετά συστήστε μου και έναν καλό οφθαλμίατρο, γιατί εγώ δεν το βλέπω πουθενά!

  2. Sottos Kouvaras says:

    Nautiko Saloni me ypostasi,kyros kai mia sovari symetoxi skafon Ellinikis ploioktisias & simaias den ginete oute sto Poro oute sto Nauplio xoris tin EPEST! Ki`ean akoma toso i HYBA oso ki`i GYA kanoun ena sto Nauplio ki`ena sto Poro apo mones tous tha einai me poly ligotera skafi kai endiaferon gia tous xenous episkeptes! O k.Steliatos ki`i EPEST kratoun to kleidi gia ta pou mporei na geirei i plastinga! Ean vrethei ena modus viventi metaxy EPEST & HYBA to saloni tha parameinei sto Poro mporei akomi & na apotrepsei isos tin GYA na min paei sto Nauplio telika! Londino 18/1/2o14

Σχολιάστε