Απομονώνουν τον Πόρο οι κοινοπραξίες και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών ΣυγκοινωνιώνIMGP7665Ομόφωνα αρνητική ήταν η γνώμη που εξέδωσε προχθες (1.7.2012) το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επί του αιτήματος της εταιρίας HELLAS SPEED CAT, για άμεση δρομολόγηση του καταμαράν Speed Cat 1 στην γραμμή Πειραιά – Αργοσαρωνικού. Παρά την παρέμβαση του ΔΣ Πόρου, το οποίο απέστειλε ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της δρομολόγησης του νέου καταμαράν, το Σ.Α.Σ. , για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δεν εξέδωσε την καθοριστική για την έγκριση των δρομολογίων γνώμη, αφήνοντας τις γραμμές του Αργοσαρωνικού στην αποκλειστική «διάθεση» της εταιρίας Hellenic SeaWays.

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο θέμα, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της περικοπής των δρομολογίων των ιπτάμενων και του καταμαράν της HSW από 13.6.2014 έως 29.9.2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίασή του, στις 25.4.2014, το Σ.Α.Σ. είχε ψηφίσει την αναβολή της έγκρισης των δρομολογίων του Speed Cat 1 και είχε εγκρίνει την περικοπή των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων της «Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού» (στην οποία επίσης μετέχει η HSW) από 6.6.2014 έως 31.10.2014.

Στην απογοητευτική αυτή κατάσταση ήρθε να προστεθεί η χθεσινή βλάβη του ιπτάμενου και η πολύωρη αναμονή των επιβατών στο λιμάνι του Πόρου.

Τέλος,  η δυσκολία πρόσβασης στο νησί μας αυξάνεται καθώς περιορίζονται απροειδοποίητα τα βραδινά της δρομολόγια των φέριμποτ Πόρου – Γαλατά, τα οποία πλέον σταματούν στις 22:10, αντί στις 22:40, όπως συνέβαινε μέχρι την προηγούμενη βδομάδα.
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Δρούγκας says:

  Αυτά που συμβαίνουν, έχουν ίσως αφετηρία την υπουργία Σουμάκη που παραχώρησε όλον τον Σαρωνικό στον εκλιπόντα Σφηνιά και στις διάδοχες εταιρείες του. Ο Σαρωνικός είναι μια ιδιωτικής εκμετάλλευσης θάλασσα όσον αφορά τις συγκοινωνίες. Θά ήταν σωστό να δημοσιευθεί το σκεπτικό της ληφθείσας απόφασης απο το ΣΑΕ. Η ΤΡΌΙΚΑ και η κυβέρνηση που κόπτεται για την “απελευθέρωση των επαγγελμάτων” τί γνώμη θα έχει άραγε?
  Η προτασή μου προς την τοπική κοινωνία είναι η εξέταση της δυνατότητας δρομολόγησης Δημοτικού λεωφορείου μεταξύ Γαλατά και Σταθμού Προαστιακού Κορίνθου.
  Με πρώτο δρομολόγιο απο Κόρινθο προς Αθήνα στις 05:39 και άφιξη στον Σταθμό Νερατζιώτισσας στις 06:38 και τελευταίο στις 21:39 και άφιξη στην Αθήνα στις 22:38.
  Από Αθήνα το πρώτο δρομολόγιο 06:07 και άφιξη στην Κόρινθο 07:06 και τελευταίο στις 22:07 και άφιξη στην Κόρινθο 23:06.
  Η πυκνότητα τω δρομολογίων (ανα μία ώρα) δίνει την δυνατότητα στην θέσπιση δρομολογίων με την συχνότητα που επιθυμεί η τοπική κοινωνία.
  Ας εξεταστεί η δυνατότητα αυτή και ας προσπαθήσουμε να δούμε την συγκοινωνία με άλλη οπτική γωνία.

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ says:

  ΡΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ.

 3. Πάνος Θεοχάρης says:

  Δεν τα λέει καλά το άρθρο.

  Μαζί με το ΣΑΣ και την κοινοπραξία. (ή καλύτερα η HSW) μαζί έπρεπε να μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Ο δήμος έστειλε μια χλιαρή επιστολή, και δεν πήγε κάνεις.

  Καμία οργανωμένη κίνηση με τους άλλους δήμους Ύδρας και Σπετσών, με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, να παρουσιάσουν την κατάσταση, την πραγματική κατάσταση, με τις συχνές βλάβες των υπεργηρων υδροπτερύγων, τις χαμηλές ταχύτητες του flying cat και το μονοπώλιο της HSW

  Εγώ θα ήθελα πραγματικά μια σοβαρή απάντηση από Δήμαρχο και αντιπολιτευση, γιατί δεν πήγε κανένας τους, γιατί δεν έγινε μια οργανωμένη σοβαρή προσπάθεια στήριξης

 4. Νεκτάριος says:

  Δεν νομίζω ότι σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να παραμείνουμε έρμαια αυτών που τόσα χρόνια μας κάνουν ότι θέλουν έτσι ώστε να μας δυσκολεύουν την ζωή κάθε ημέρα και περισσότερο.
  Πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να εκφράσουμε την (δυσαρέσκεια)διαφωνία, αντίρρηση,στο να μας κάνουν αυτοί ότι θέλουν.
  Έχουμε αυτό το δικαίωμα και δεν το έχουμε παραχωρήσει σε κανέναν , έστι ώστε να αποφασίζουν αυτοί για το Νησί μας.
  Ο ΔΗΜΟΣ (ΛΑΟΣ)του Πόρου εκφράστηκε με το έγγραφο του,και μάλιστα κατά πλειοψηφία ότι θέλουν το πλοίο , αλλά ο κύριος υπουργός μας έγραψε στα απόκρυφα του.

 5. δημητρης says:

  Ετσι λαε του αργοσαρωνικου. Κατσε και κοιτα. Μπραβο!!!

Σχολιάστε