Απαντήσεις και ενημέρωση για την ανακύκλωση στον ΠόροanaklΑπαντήσεις σχετικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ και δείχνει το απορριμματοφόρο να συλλέγει τα ανακυκλώσιμα μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα, μπροστά από τη δημοτική αγορά, έδωσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης 1/10, ο Δήμαρχος Πόρου.

Ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο περιστατικό ως μεμονωμένο, το οποίο συνέβη σε μια χρονική περίοδο που το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης είχε πάθει βλάβη.

Ο Δήμαρχος Πόρου δήλωσε πως το πρόγραμμα ανακύκλωσης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και πως θα λειτουργήσει κανονικά αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια που όπως ανέφερε, ο Δήμος Πόρου, δεν ανακύκλωνε. Επίσης ο κ. Δημητριάδης δήλωσε πως στο τέλος του μήνα, εκπρόσωπος της εταιρίας θα έρθει στον Πόρο για να παρουσιάσει το πρόγραμμα, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια από τον Δήμο Πόρου, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σπυρίδων, σημείωσε πως θα έπρεπε να είχε υπάρξει ενημέρωση για την βλάβη του απορριμματοφόρου, ώστε ο κόσμος να μην απογοητευτεί βλέποντας τα κανονικά απορριμματοφόρα να συλλέγουν  τα ανακυκλώσιμα μαζί με τα σκουπίδια.

Απαντώντας ο κ. Δημητριάδης δήλωσε πως αν υπήρχε ενημέρωση προς το κοινό, για κάθε βλάβη τότε αυτό θα προκαλούσε σύγχυση στους δημότες που έχουν αρχίσει ήδη να αποκτούν το συνήθειο  στην ανακύκλωση.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιαννέτας Αθανάσιος says:

    Ετσι που γίνεται η ανακύκλωση στον Πόρο θα αποδειχθεί ως μια χαμένη ευκαιρεία για το νησί. Η πλήρης ενημέρωση πάντα βοηθάει.π.χ τα μπουκάλια του νερού πρέπει να είναι τσαλακωμένα και βγαλμένα τα καπάκια? τα γυάλινα βάζα πρέπει να είναι κλειστά με το σιδερένιο καπάκι? το μπουκάλι της χλωρίνης πάει μαζί με το καπάκι? τα χαρτιά (εφημερίδες,Α4,τα διάφορα τσαλακωμένα χαρτιά πάνε όλα μαζί?) Εγώ πάντως άσκετα από την ενημέρωση θα συνεχίζω να κάνω το καθήκον μου. Κάντε κι εσείς το δικό σας.

Σχολιάστε