Όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε επισκεφθεί τον Πόρο το 20083797273827_bdd4d85e36_zΟ Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι ο υποψήφιος για το αξίωμα του ΠτΔ, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε επισκεφθεί επισήμως τον Πόρο τον Οκτώβριο του 2008 συμμετέχοντας στην 24η Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών, που είχε πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Xenia Poros Image.

Σε εκείνη τη σύνοδο, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και νυν υποψήφιος ΠτΔ, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης εκλογής του αιρετού περιφερειάρχη, μεταρρύθμιση που τελικά έγινε πραγματικότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

 

 

 

 

 

kaiki1Μάλιστα εκείνη την μέρα είχε πραγματοποιηθεί στον Πόρο μεγάλη συγκέντρωση κατά των ιχθυοκαλλιεργειών, με ενημερωτική ημερίδα στο κτήριο Συγγρού (βίντεο), ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πόρου πλωτή διαμαρτυρία, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες σκάφη (φωτό) με εκατοντάδες πολίτες, που περικύκλωσαν το Ξενοδοχείο στο οποίο γινόταν η Σύνοδος των Περιφερειαρχών Ελλάδας, την ώρα της ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας, επιδόθηκε από τον σημερινό Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη ψήφισμα, υπογεγραμμένο από 600 και πλέον πολίτες, φορείς και συλλόγους (με την υποστήριξη των τοπικών βουλευτών και πολιτικών, της τοπικής Αρχής και του Δήμου Μεθάνων).

 
Σχολιάστε