Ψήφισμα Διαμαρτυρίας από τον Δήμου Πόρου για τα Ακτοπλοϊκά ΔρομολόγιαΑπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πόρου λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ο Δήμος Πόρου μετά την υπ’ αριθμ. 98/2012 Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, εξέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για τα Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια και το απέστειλε σε όλους τους αρμόδιους Πολιτειακούς φορείς με τα κάτωθι αιτήματα.
Την επιβολή υποχρέωσης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων για το εναπομείναν διάστημα της τουριστικής περιόδου με δρομολόγηση νέων πλοίων και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων προς τον Αργοσαρωνικό, την απόρριψη της πρότασης του Σ.Α.Σ. για αποδρομολόγηση των Ο/Γ και Ε/Γ ΄΄Νεφέλη΄΄ και ΄΄FLYING CAT II΄΄ , καθώς και την υποχρέωση να δοθεί τις ημέρες που δεν εκτελείται δρομολόγιο συμβατικού πλοίου η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου στους κατοίκους των νησιών και της Τροιζηνίας που εξυπηρετούνται από ταχύπλοα.
Τέλος, το Ψήφισμα διαβιβάστηκε στα Δ.Σ. των Δήμων Τροιζηνίας, Ύδρας και Σπετσών, προκειμένου να υποβληθεί κοινό Ψήφισμα όλων των Δ.Σ. των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας.

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Κατόπιν της υπ’ αριθμ. 98/2012 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, συντάσσουμε και αποστέλλουμε σε όλους τους αρμόδιους Πολιτειακούς φορείς το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Πειραιά – Πόρου και Πόρου – Πειραιά και ζητάμε:
α) Την επιβολή της υποχρέωσης παροχής δημόσιας υπηρεσίας στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 6 του Ν.2932/2001, ώστε για το εναπομείναν διάστημα της τουριστικής περιόδου, να αποκατασταθεί η αναγκαία συχνότητα δρομολογίων.
β) Τη δρομολόγηση νέων πλοίων και την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
γ) την απόρριψη της πρότασης του Σ.Α.Σ. για αποδρομολόγηση των Ο/Γ και Ε/Γ ΄΄ΝΕΦΕΛΗ΄΄ και ΄΄FLYING CAT II΄΄
δ)Τις ημέρες που δεν πραγματοποιείται δρομολόγιο συμβατικού πλοίου να παρέχεται η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου για τους κατοίκους των νησιών και των κατοίκων της Τροιζηνίας, που εξυπηρετούνται με ταχύπλοα.
ε) Να διαβιβαστεί το Ψήφισμα στα Δ.Σ. των Δήμων Τροιζηνίας, Ύδρας και Σπετσών, προκειμένου να υποβληθεί το κοινό Ψήφισμα όλων των Δ.Σ. των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. spiros says:

  νωρις νωρις

 2. P. Chatziperos says:

  Δεν βλέπω άλλη λύση.
  Οι κάτοικοι των νησιών και της Τροιζηνίας, πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις γιά το μέλλον της Ακτοπλοίας στον Αργοσαρωνικό, με την δημιουργία εταιρείας λαικής βάσης.
  Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση/τύχες του τόπου, στα χέρια μας.
  Δήμοι, Φορείς και κάτοικοι να συνεργασθούν γιά να λυθεί σταδιακά το πρόβλημα [σε βάθος δυετίας τουλάχιστον], ειδ’ άλλως σε λίγο θα μείνουμε χωρίς καράβι.

 3. Μαρία says:

  Για το πορθμείο ούτε κουβέντα… Από Νοέμβριο 2 ώρες Αθήνα Γαλάτα και μια ώρα ακόμη για να περάσουμε απέναντι. Εκεί να δεις γέλια…

Σχολιάστε