Χρειαζόμαστε δουλειά για το Charter Yacht Show – Poros 2013Για του χρόνου τον Απρίλιο, ανανεώθηκε το ετήσιο ραντεβού πλοιοκτητών, πληρωμάτων και ναυλομεσιτών με τον Πόρο για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης Έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού στην χώρα μας, το ΄΄Charter Yacht Show΄΄.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πόρου (η οποία ωστόσο δεν υπογράφεται από τους διοργανωτές της Έκθεσης), στις 9/5 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών Γιώργος Κολλίντζας και ο Δήμαρχος Πόρου, Δημήτρης Στρατηγός, κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι η Έκθεση θα διοργανωθεί και του χρόνου, το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες το βράδυ, κατά την τελετή λήξης της εκδήλωσης, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δημάρχου Πόρου και του κ. Στελιάτου, με τον δεύτερο να διαμαρτύρεται έντονα για τις συνθήκες που επικρατούσαν στον Πόρο κατά την φετινή διοργάνωση και ειδικά για την δυσοσμία και την έλλειψη καθαριότητας και φροντίδας του λιμανιού του Πόρου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής τόπου της διοργάνωσης.

Ανεξαρτήτως της δέσμευσης ή όχι των διοργανωτών για διοργάνωση της Έκθεσης και το 2013, αυτό που έχει σημασία είναι ότι σε καμία περίπτωση ο Πόρος δεν θα πρέπει να ξαναπαρουσιάσει την εικόνα (και την οσμή) που παρουσίασε φέτος. Εκτός του ότι ο Δήμος παίζει με τη φωτιά, ρισκάροντας οι διοργανωτές να αρχίζουν να σκέφτονται τις εναλλακτικές λύσεις για τους τόπους διοργάνωσης της εκδήλωσης, αυτό που πρέπει κυρίως να αναλογιστούμε είναι ότι το ΄΄Charter Yacht Show΄΄ δεν είναι μοναχά μια Έκθεση των τουριστικών σκαφών, αλλά και μια Έκθεση του ίδιου του Πόρου, ως τουριστικού προορισμού. Και, αν ο Πόρος, στην μοναδική αυτή ευκαιρία προβολής του σε όλο τον κόσμο, και μάλιστα στο target group των πλέον επιθυμητών «πελατών του», προβάλει αυτή την εικόνα, τότε μήπως τελικά το νησί δυσφημίζεται, αντί να διαφημίζεται;

Τις τελευταίες μέρες, συνομιλώντας με συμμετέχοντες στην Έκθεση, με απλούς περαστικούς, αλλά και με επιχειρηματίες του Πόρου, το μόνο που άκουγε κανείς ήταν παράπονα, αντί για θετικά σχόλια. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που αναπτύσσεται στο facebook, απ’ όπου αλιεύσαμε την φωτογραφία που δημοσιεύουμε, με τον δημοτικό κάδο απορριμμάτων υπερχειλισμένο από τα σκουπίδια, με φόντο το κόκκινο χαλί και τα αστραφτερά γιοτς. Εικόνες που, αν δεν είμαστε ικανοί να τις εξαλείψουμε, ίσως θα πρέπει να προβληματιστούμε αν πράγματι μας συμφέρει η ετήσια «προβολή» που μας προσφέρει η διοργάνωση της Έκθεσης.
Καθαριότητα, Βιολογικός, κυκλοφοριακό: Τρία θεμελιώδη προβλήματα που μας ταλαιπωρούν επί χρόνια, πλήττοντας την εικόνα του Πόρου, αλλά και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, που σιγά- σιγά έχουν αρχίσει να απαξιώνουν την πανέμορφή παραλία του νησιού ως τόπο περιπάτου. Τον τελευταίο καιρό, η εξουσία έχει αντιληφθεί ότι απευθύνεται σε ένα ενοχοποιημένο κοινό σε κατάσταση παράκρουσης και αποφεύγει συστηματικά κάθε προσπάθεια αυτοκριτικής. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει το συντομότερο για το γενικότερο συμφέρον του τόπου. Ελπίζουμε του χρόνου να μην συζητάμε τα ίδια…
Σχολιάστε