Χατζοπούλειος Βιβλιοπαρουσίαση: Όλο το συγγραφικό έργο που αφορά τον Πόρο, μέσω FacebookIMGP2363Μια αξιέπαινη προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες, ο Διευθυντής της Χατζοπολείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Μανιάτης, που έχει ως θέμα και τίτλο «Χατζοπούλειος Βιβλιοπαρουσίαση».

Χρησιμοποιώντας το Facebook ως πλατφόρμα, ο κ. Μανιάτης, επιχειρεί να φέρει το αναγνωστικό κοινό του Πόρου, σε επαφή με τους Ποριώτες συγγραφείς και τα βιβλία που έχουν ως σημείο αναφοράς το νησί μας.

Άλλωστε, όπως μας τονίζει κι ο ίδιος, αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους σκοπούς  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Η παρουσίαση των βιβλίων που αφορούν στον Πόρο και την Τροιζηνία γενικότερα, ή των βιβλίων που γράφτηκαν διαχρονικά από κάτοικο της περιοχής αυτής».

12647011_102952440092017_2124210219242715385_nΗ «Χατζοπούλειος Βιβλιοπαρουσίαση» είναι ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο εργάζεται ο κ. Μανιάτης εδώ και αρκετό καιρό, με την καταγραφή και επιμέλεια των τίτλων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το ποριώτικο αναγνωστικό κοινό, και συμπεριλαμβάνονται στο πλούσιο «θησαυροφυλάκιο» της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης.

Κάνοντας το πρώτο βήμα από το Facebook, o κ. Μανιάτης, θέτει ως επόμενο στόχο, να συγκεντρωθούν οι δεκάδες βιβλιοπαρουσιάσεις και σε ιστοσελίδα για αυτόν τον σκοπό.

Το Porosnews, στηρίζοντας αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια, θα σας μεταφέρει σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, τις βιβλιοπαρουσιάσεις, όπως ακριβώς τις επιμελείται ο Διευθυντής της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης.

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Ακόμη μία αξιέπαινη προσπάθεια του εκλεκτού αυτού Ποριότη,ο οποίος τόσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στην πολιτισμική ζωή του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας.Και το σπουδαιότερο ,ότι όλα αυτά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.Μακάρι να υπήρχαν και μερικοί ακόμη σαν τον κ.Μανιάτη.

  2. Να συμπληρώσω και την στήριξη που παρέχει ο κύριος Μανιάτης σε όλους όσους ζητούν πληροφορίες ή τη βοήθειά του για τις αναζητήσεις και τις μελέτες τους. Με προθυμία και γενναιοδωρία παρέχει ό,τι υλικό έχει στην διάθεσή του. Έτσι εκπληρώνεται στο σύνολό του και ο σκοπός μιας Βιβλιοθήκης.

    Υποθέτω ότι όσοι έχουν λάβει την βοήθειά του, να τον έχουν ευχαριστήσει δημοσίως μέσα από τα βιβλία που εκδίδουν, μέσα από άλλες εργασίες τους ή εκδηλώσεις που πραγματοποιούν.

Σχολιάστε