Χατζηπέρος: “Σε πλήρη εγκατάλειψη ο Δενδροκομικός Σταθμός Πόρου”_____________ _______ ___. 3 __  _______ ______ DSC_0727

Την πλήρη εγκατάλειψη του δενδροκομικού σταθμού πολλαπλασιαστικού υλικού εσπεριδοειδών διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος στη διάρκεια επίσκεψης του στην Τροιζηνία. Πρόκειται για τον μοναδικό στην Ελλάδα σταθμό  τέτοιου είδους, ο οποίος  βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη λόγω αποστελέχωσης.

Στη διάρκεια συνάντησης με τη μοναδική εναπομείνασα Διευθύντρια / υπάλληλο του σταθμού (!!!) ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι χωρίς προσωπικό, όπως είναι φυσικό, ο σταθμός αδυνατεί να  λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς. Κατ’ επέκταση, είναι αδύνατοι οι έλεγχοι των ιώσεων του πολλαπλασιαστικού υλικού των οπωροφόρων δέντρων…

Το κέντρο είναι το μοναδικό στις πιστοποιήσεις στην Ελλάδα. Η εγκατάλειψη του έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πιστοποιήσεις και οι  αγρότες να βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο σε μία περίοδο που όλοι μιλούν για ανάπτυξη του αγροτικού πρωτογενούς τομέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει άμεσα και έμπρακτα στις προσπάθειες των συνεταιρισμών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Βουλευτών κλπ,  προκειμένου να καταστεί δυνατή η πλήρης επαναλειτουργία του δενδροκομικού σταθμού, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους αγρότες-καλλιεργητές οπωροφόρων δέντρων πανελλαδικά.
Σχολιάστε