Φεύγει η Σχολή Λιμενοφυλάκων από τον Πόρο;Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της μεταφοράς της Σχολής Λιμενοφυλάκων από το λιμάνι του Πειραιά στον Πόρο, στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε. Πόρος, μαθαίνουμε πως αποφασίστηκε η άρση της απόφασης και η επιστροφή της Σχολής στη βάση της.
Μετά την ορκομωσία των δοκίμων Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετακόμισης της υλικοτεχνικής υποδομής της σχολής στο κτήριο του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Χατζηκυριάκειο του Πειραιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μεταφορά της σχολής στον Πόρο κόστισε στο Λιμενικό Σώμα τα τριπλάσια απ’όσα είχαν αρχικά προβλεφθεί και, μέσα στο γενικότερι κλίμα λιτότητας και περικοπών, το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε την επιστροφή της Σχολής στον Πειραιά.
Αδιαμφισβήτητα, η απόφαση αυτή θα εξοικονομήσει για το Λ.Σ. μια σημαντική δαπάνη, όμως για την τοπική κοινωνία του Πόρου θα έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Η λειτουργία της Σχολής στον Πόρο, είχε δώσει μια πολύ σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομική δραστηριότητα, αφού, οι Δόκιμοι είχαν δύο εξόδους την εβδομάδα και, στην καρδιά του χειμώνα, μια τέτοια αύξηση της κίνησης σήμαινει ανάσα ζωής για τους ντόπιους επιχειρηματίες.
Χωρίς να υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση, βρισκόμαστε πλέον για άλλη μια φορά στο σημείο να μην γνωρίζουμε την μελλοντική χρήση του Κ.Ε. Πόρος, αλλά και στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να επηρεάσουμε την αρνητική αυτή εξέλιξη, η οποία θα ρίξει αισθητά την κίνηση στο νησί τον δύσκολο επερχόμενο χειμώνα.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Με ποιο τρόπο κόστισε τα τριπλάσια η σχολή στο κράτος; Συνήθως πίσω από τέτοιες ανατιμήσεις κάποιος έχει φάει χρήματα.

Σχολιάστε