Υποψίες για ομαδική φόλα σε αδέσποτα στο ΓαλατάΟμαδική δηλητηρίαση ζώων στο Γαλατά, υποπτεύονται τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου PAWS.
Όπως μας πληροφορούν, ορισμένα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούσαν στους δρόμους του Γαλατά και που τα τάιζαν και τα φρόντιζαν τα μέλη του PAWS, έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους, από την παραμονή των Χριστουγέννων.
Τα μέλη του συλλόγου, χωρίς να έχουν αποδείξεις, θεωρούν ότι τα ζώα πιθανώς έχουν δηλητηριαστεί.
Οι φόλες στον Πόρο και τον Γαλατά, έχουν εξοργίσει τους φιλόζωους της περιοχής και αποτελούν μάστιγα που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας.
Εκτός από το πρόσφατο περιστατικό που μας κατήγγειλε ο σύλλογος PAWS, στις αρχές του Δεκεμβρίου, κάτοικοι μας είχαν καταγγείλει ότι στο Ασκέλι του Πόρου, είχαν δηλητηριαστεί από ασυνείδητους δυο σκύλοι και αρκετές γάτες.
Όσοι γνωρίζουν κάτι για τις φόλες, οφείλουν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο, ή να το αναφέρουν στη αστυνομία, αφού το αδίκημα διώκεται ποινικά.
Σύμφωνα με το Νόμο 1197/1981, η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. σακελλιου γιαννης says:

    δεν ξερω ποιος ειναι ο συγγραφεας αυτου του πραγματι δυσφημιστικου ρεπορταζ ο οποιος χωρις να εχει αποδειξεις διαπομπευει μια ολοκληρη κοινωνια-αναφεροντας για φολιασμενα οικοσιτα τα οποια ομως εχουν εξαφανιστει!!!!!!!!-
    απλα να ξερει ομως οτι η δυσφημιση χαραχτηριζεται σαν παραβαση νομου με τις αναλογες συνεπειες
    ΥΓ
    χωρις αποδειξεις καλυτερα να αποσυρονται τετοια αρθρα

Σχολιάστε