Υπερψηφίστηκε από το Κ.Σ.Ν.Μ. η Μ.Π.Ε. για το έργο αποκατάστασης του λιμανιούpezodromioΜια θετική εξέλιξη, για την επισκευή του τμήματος του λιμανιού που έχει καταρρεύσει, έκανε γνωστή με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου,  το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου, συζητήθηκε εξ αναβολής στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού το ζήτημα της έκφρασης γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της αποκατάστασης του λιμανιού. Παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων μελών του Συμβουλίου, οι οποίες είχαν οδηγήσει την περασμένη εβδομάδα στην αναβολή του θέματος, καταφέραμε μαζί με τον μελετητή του έργου να πείσουμε την πλειοψηφία των μελών για την αναγκαιότητα του έργου και έτσι υπερψηφίστηκε η θετική γνώμη του Οργάνου. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάκης Χατζηπέρος, με παρεμβάσεις του στο παρασκήνιο την εβδομάδα που μεσολάβησε.
Η γνώμη του ΚΣΝΜ ήταν η τελευταία (και πιο δύσκολη) που απαιτείτο για την έκδοση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου. Έτσι, ένα από τα πιο κρίσιμα έργα για τον τόπο, το οποίο βρισκόταν “στο ψυγείο” από το 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, βρίσκεται πλέον, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δήμου και της Περιφέρειας, στην τελική ευθεία για την δημοπράτησή του.
Σχολιάστε