Υδροπλάνα και υδατοδρόμια στον ΑργοσαρωνικόhydroΝόμος του κράτους είναι πλέον από την περασμένη Πέμπτη η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών για τα υδατοδρόμια, που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Με καθυστέρηση δέκα ολόκληρων χρόνων το θεσμικό πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στη χώρα μας ολοκληρώθηκε χθες, γεγονός που θα επιτρέψει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες.

Η επαναδραστηριοποίηση των υδροπλάνων, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα απαλλάξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες της χώρας από τεράστια και χρόνια προβλήματα, «εμπεδώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας και της κρατικής μέριμνας στους κατοίκους των πολύπαθων αυτών περιοχών».

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ιδιώτες, εταιρείες, δήμοι, περιφέρειες, ενώσεις προσώπων, αλλά και το Δημόσιο θα μπορούν να δημιουργούν και να λειτουργούν υδατοδρόμια σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ ορίζεται και η Διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων (ΔΠΣΑΑΑ), η οποία θα υποχρεούται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να λαμβάνει τις απαραίτητες εγκρίσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στα πλαίσια του καθορισμού της αδειοδότησης και λειτουργίας των υδατοδρομίων ώστε να υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης στα νησιά του Αργοσαρωνικού με υδροπλάνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Κατσικάρης, καλεί σε σύσκεψη τους Δημάρχους όλων των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής.
Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Νήσων (Ακτή Ποσειδώνος 14-16, 6ος όροφος).
Στην πρόσκληση αναφέρεται πως επειδή το θέμα άπτεται των αρμοδιοτήτων των Λιμενικών Ταμείων των Δήμων μας και των Τουριστικών Επιτροπών, θα ήταν καλό να ενημερωθούν και να παρευρεθούν και οι Πρόεδροι των παραπάνω ΝΠΔΔ, για να παρακολουθήσουν τη συζήτησή.
Σχολιάστε