Τ. Χατζηπέρος προς Γ. Δημητριάδη: Απαιτώ δημόσια συγνώμηΑνοιχτή επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, απέστειλε σήμερα 22 Μαΐου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων προς τον Δήμαρχο Πόρου για τη διαμαρτυρία του με δημοσιεύματα σχετικά με την 150/25-04-2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Η εμπειρία μου στη ζωή και η ευγένεια μου, μου υπαγορεύει να μην δίνω συνέχεια σε ατυχή περιστατικά, όπως αυτό της Παρασκευής 12 Μαΐου κατά την διάρκεια της σύσκεψης για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Με το εν λόγω θέμα ασχολούμαι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ως επικεφαλής της τότε Αντιπολίτευσης στο Δήμο, όταν ζητήθηκε τεχνηέντως η χωροθέτηση στη παρούσα θέση. Διαπιστώνοντας όμως ότι εσείς σπεύδετε με συνεχείς αναρτήσεις, δημοσιεύματα και σχόλια να εκφράσετε την δική σας άποψη, η οποία πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Λαμβανομένου υπόψη ότι «Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ», αναγκάζομαι να απαντήσω σ’ αυτά, με σκοπό την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, την υπεράσπιση της τιμής, της υπόληψης, της ιστορίας μου, αλλά και για ενημέρωση των συμπατριωτών ΜΟΥ και όχι μόνο. Ιδιαίτερα δε, όταν τα προβλήματα άπτονται του Αξιακού μου Κώδικα. Δυστυχώς αυτές οι συμπεριφορές δεν χτίζουν αλλά γκρεμίζουν γέφυρες και τις έχουμε τόσο ανάγκη.

Θέλω να εκφράσω την λύπη μου γιατί η μνήμη σας είναι επιλεκτική. Η συμπεριφορά σας από την πρώτη στιγμή που μπήκατε στο γραφείο μου ήταν προκλητική και προβοκατόρικη.

Αναγκάζομαι να σας θυμίσω τα εξής :

Μόλις μπήκατε στο γραφείο μου, μαζί με τους 2 Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανασίου Αναγνωστόπουλου και της Ειδικής Συμβούλου μου κ. Άρτεμιδος – Μαρίας Νταγιάντα και πριν έρθουν οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, μου δόθηκε η ευκαιρία να σας παροτρύνω να ασχοληθείτε με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πόρου και του Πολεμικού Ναυτικού αναφορικά με την παραχώρηση του γηπέδου, προκειμένου μέσα στην θητεία μας να έχει υλοποιηθεί η ανακατασκευή του που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η νεολαία μας και η τοπική κοινωνία του νησιού μας. Μου απαντήσατε σε πολύ επιθετικό ύφος: «Τι είναι αυτά ρε Τάκη; Εμείς εδώ ήρθαμε για πολύ πιο σοβαρά θέματα». Αυτό και μόνον είναι εκδήλωση προθέσεων σύγκρουσης (όπως άλλωστε το είχατε δηλώσει CASIOUS BELLI) από την πρώτη στιγμή -και όχι αγνών- για την επίλυση του προβλήματος.

Αντιπαρερχόμενος το προηγούμενο σχόλιό σας, δίνοντας τόπο στην οργή, λόγω της εκτίμησης μου στο θεσμό που εκπροσωπείτε και αφού ήρθαν οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, ολοκλήρωσα το καλωσόρισμά μου αναφερόμενος ειδικά στην επίμαχη απόφαση 150/2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και στο γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου δεν έχει πάρει απόφαση, ως όφειλε, για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με τις υδατοκαλλιέργειες. Η απόφαση αυτή ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε ότι είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να ληφθεί σοβαρά υπόψη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αφού διευκρίνισα ότι το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αναθεώρηση της 31722/04-11-2011 ΚΥΑ που αποτελεί πάγια θέση μας, προεκλογικά και μετεκλογικά, πήρατε τον λόγο απευθυνόμενος σε μένα προσωπικά και αναφέρατε με προκλητικό κι επιθετικό ύφος ότι όλα αυτά είναι «ΜΠΟΥΡΔΕΣ». Το επαναλάβατε δε αρκετές φορές μεταξύ πολλών άλλων απαξιωτικών χαρακτηρισμών προς το πρόσωπό μου και το θεσμό που εκπροσωπώ. Κατόπιν τούτου, σας διέκοψα λέγοντας σας να σέβεστε τον χώρο, τους θεσμούς, την ιστορία μου και τους παρευρισκόμενους οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι σας ηλικιακά. Δεν ήμουν μόνο εγώ που σας το επεσήμανα αλλά και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους. Συνεχίσατε όμως με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση αφήνοντας υπονοούμενα ανικανότητας, αναξιοπιστίας και τυχόν διαπλοκής, όχι μόνο για μένα αλλά και για την Περιφέρεια, την Περιφερειάρχη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναγνωστόπουλο. Το ίδιο συνεχίσατε να κάνετε και όταν πήρε τον λόγο ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Αναγκάστηκα να σας δηλώσω ότι αν συνεχίζατε με την ίδια απαξιωτική συμπεριφορά, η συνάντηση δεν θα είχε νόημα και θα αναγκαζόμουν να την διακόψω. Τότε σηκωθήκατε βιαίως από το κάθισμά σας, αποχωρήσετε από το τραπέζι της σύσκεψης αλλά μετά από λίγο επανήλθατε. Στις παραινέσεις μου για ευπρέπεια, σεβασμό και θετικό πνεύμα συνεργασίας, απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για το νησί μας, συνεχίσατε την ίδια συμπεριφορά, μέχρι που πήρε τον λόγο ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας και σας παρατήρησε με το μειλίχιο και ευγενικό ύφος του ότι μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί, κανονικά δεν θα είχε καμία θέση στο τραπέζι της συσκέψεως και θα είχε ήδη αποχωρήσει, αλλά η σοφία της ηλικίας του τον έχει κάνει πιο ανεκτικό και διαλλακτικό. Παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο, σας είπα ότι με εμπιστοσύνη στους νέους, σας στήριξα προεκλογικά και μετεκλογικά, ήμουν και είμαι δίπλα σας με έργα και όχι μόνο λόγια, αλλά όταν το νεαρό της ηλικίας γίνεται άλλοθι για ανοίκειες συμπεριφορές, αναγκάζομαι να μην το επαναλάβω. Εάν αυτό συνεπάγεται για εσάς την μη επανεκλογή σας, αποτελεί προσωπική σας πολιτική εκτίμηση…

Πρόσθεσα δε ότι δεν θα επιτρέψω να μου συμπεριφερθείτε ξανά με αυτόν τον ανοίκειο –επιεικώς– τρόπο μέσα στο γραφείο μου, τη στιγμή, μάλιστα, που στέκομαι πάντα στο πλευρό του Δήμου Πόρου και υμών προσωπικά, με πρόθεση να συνδράμω όπως και όπου μπορώ, πάντα στο μέτρο του δυνατού και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μου και όχι μόνο. Εκείνη τη στιγμή, σηκωθήκατε εκνευρισμένος και αποχωρήσατε, ενώ σας επεσήμανα ότι η πολιτική απαιτεί ήθος, αξιοπρέπεια και έχει παιδευτικό χαρακτήρα. Συμπεριφορές σαν κι αυτή δεν συνάδουν επιεικώς με το Αξίωμα του Δημάρχου.

Κατόπιν των ανωτέρω και έπειτα από αυτή τη συμπεριφορά, που δεν αντιμετωπίζω για 1η φορά εκ μέρους σας, αποτελεί θράσος να απευθύνεστε στην Περιφερειάρχη με μισές αλήθειες και σαν ελάχιστη μεταμέλεια για όλα αυτά που έχετε κάνει και έχετε πει, απαιτώ την δημόσια συγγνώμη σας.

Συμπληρωματικά αναφέρω :

Στέκομαι με εμπιστοσύνη και πίστη δίπλα στους νέους ανθρώπους αρκεί και κείνοι να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους μεγαλύτερους, γιατί «η πείρα είναι μια φλόγα που δε σε φωτίζει αν δε σε κάψει». Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι πρωτίστως άλλης τάξεως, ΗΘΙΚΗΣ, το οποίο αντιπαρέρχεται προκλητικά ο κ. Δήμαρχος.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Κεντρική Κυβέρνηση, γιατί δε νομοθετεί.

Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω κατοίκους και φιλοξενούμενους ότι τα έργα που προγραμματίζονται στοχευμένα, σχεδιάζονται, ωριμάζουν και χρηματοδοτούνται από τη Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, στον Πόρο, θα γίνουν ως έχουν κανονικά. Πολύ συνοπτικά αναφέρω:

  • «Πεσμένο», από το 2012, λιμάνι πρ. 868.000€, που πρόκειται να δημοπρατηθεί 6 Ιουνίου 2017.
  • ΒΙΟΚΑ, αντικατάσταση του παραλιακού δικτύου της Σφαιρίας, αποκατάσταση του ΚΕΛ και μελέτη για την αντιμετώπιση του παντορροϊκού δικτύου της Σφαιρίας.
  • Αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014, τα περισσότερα έργα εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη. Αντιπλημμυρική θωράκιση με ανακατασκευή 3 γεφυριών.
  • Εκσυγχρονισμός της 2ης γεώτρησης του Τ.Ο.Ε.Β. Λεμονοδάσους στη θέση Μπουντρί.
  • Συνολική βελτίωση οδικού δικτύου και διαπλάτυνση Γαλατά-Μετοχίου, Μιστρέτσι, Καραπολίτι, Περγάρι.
  • Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Πόρου από τον κάμπο της Τροιζήνας.
  • και πολλά άλλα…
  • Αναφορικά με το γήπεδο, όπως ανέφερα παραπάνω, ΕΙΔΟΜΕΝ…. “Σχολιάστε