Τ. Χατζηπέρος: Η αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης χτύπησε και την Τροιζηνία 

xatziperosΜε αφορμή την επιχείρηση της αστυνομίας στην Τροιζηνία κατά των μεταναστών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Τάκης Χατζηπέρος δήλωσε τα παρακάτω:

Η κραυγαλέα αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική της συγκυβέρνησης και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται με την κράτηση μεταναστών και προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και παράλληλα με επιχειρήσεις ΣΚΟΥΠΑ εναντίον των εργαζομένων μεταναστών σε εργασίες όπου η έλλειψη ελληνικών χεριών είναι προφανής, δηλαδή είναι αποδεδειγμένα χρήσιμοι και ενσωματωμένοι στις τοπικές κοινωνίες.

Οι αποσπασματικές, αυτές ενέργειες πρέπει να σταματήσουν  άμεσα γιατί έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή (τρύγος, συλλογή ελαιοκάρπου-εσπεριδοειδών, ανθοκαλλιέργειες).

Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός στη μεταναστευτική πολιτική σε συνεργασία με τους παραγωγούς, τις τοπικές κοινωνίες και τις αρχές, έτσι ώστε να μην πλήττεται η τοπική οικονομία, αλλά και οι μετανάστες να τυγχάνουν των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι βάρβαρες επιχειρήσεις σκούπα έχουν ως αποτέλεσμα την αναστάτωση των μεταναστών και τοπικών κοινωνιών, αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στην υγεία των μεταναστών και των κατοίκων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άρνηση -εξ’ αιτίας του φόβου σύλληψης- των ασθενών μεταναστών να εξεταστούν από τους Ιατρούς Χωρίς Σύνορα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις τοπικές κοινωνίες.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ιωάννης Γκούμας says:

    Δεν είναι απόλυτη η έλλειψη ελληνικών χεριών. Λείπουν ελληνικά χέρια στις περιπτώσεις που υπάρχει η απαίτηση να εργάζονται οι νέοι με τον όρο το μεροκάματό τους να το δίνει μισό ο παραγωγός και μισό ο πατέρας τους από την σύνταξή του, για να μπορέσουν έστω να ζήσουν.

    Και με τον όρο να ζήσουν, δεν εννοώ να πάρουν αυτοκίνητο. Εννοώ να φτάσουν να καλύψουν τα πάγια έξοδα διαβίωσης (φαγητό, ΔΕΚΟ, στέγη). Γιατί υπάρχει η αντίληψη από τους παλιότερους, να μην απαιτούμε αυτά που μπορούν να παραχθούν από τους Έλληνες για τους Έλληνες.

    Και όταν λένε ότι δεν πιάνει τιμή το προϊόν τους για να πληρώσουν τους εργάτες τους, επειδή εισάγουμε φθηνότερα και χωρίς δασμούς, ή επειδή δεν εξέλιξαν τον τρόπο παραγωγής, αυτό δεν είναι λόγος να εξαναγκάζουμε τους Έλληνες να δουλεύουν για ένα πιάτο φαΐ και να μένουν 10-10 σε διαμερίσματα χωρίς θέρμανση ή ηλεκτρικό.

Σχολιάστε