“Τσακωμένοι” με την ενημέρωση είναι στον Δήμο ΠόρουIMGP7953Μας τα «έψαλαν» ο κ. Στρατηγός και η κα. Μητσιοπούλου, για την ενημέρωση που παρείχαμε, για το θέμα της ακύρωσης, της απόφασης του Δήμου Τροιζηνίας, που αφορούσε τις γεωτρήσεις στην Τροιζηνία. (Δείτε στο σχετικό βίντεο στο λεπτό 4.40)
Η κα Μητσιοπούλου ισχυρίστηκε ότι τόσο εμείς, όσο και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Δήμου Τροιζηνίας κ. Σάββας Αθανασίου, παρουσιάσαμε σκοπίμως τη «μισή αλήθεια» για την είδηση.
Η «άλλη μισή αλήθεια» βρίσκεται στο παρασκήνιο αφού, όπως μας ενημέρωσε η κα. Μητσιοπούλου, η ακύρωση της απόφασης έγινε έπειτα από την προσφυγή του Δήμου Πόρου.
Την ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Θα θέλαμε ωστόσο να της υποδείξουμε, ότι παρόμοιες σημαντικές πληροφορίες, δεν θα πρέπει να μένουν στο παρασκήνιο μιας είδησης, αλλά να παίρνουν τη μορφή επίσημης ενημέρωσης με σχετικό δελτίο τύπου, όπως απαιτούν οι κανόνες της δεοντολογίας και της διαφάνειας.
Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι ο Δήμος Πόρου πάσχει και στον τομέα της επικοινωνίας. Με μοναδικές εξαιρέσεις τους κυρίους Μωρόπουλο και Συξέρη – οι οποίοι στο παρελθόν έχουν μπει στον κόπο να συντάξουν και να μας στείλουν ενημερωτικά δελτία για τους φορείς που εκπροσωπούν – η δημοτική αρχή, απαξιώνει την ενημέρωση προς τους δημότες της, ακόμη και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, που κατασκευάστηκε και με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ας μη ζητάνε λοιπόν σήμερα από εμάς τα ρέστα…
Χωρίς να μεμφόμαστε τους εργαζόμενους στο Γραφείο του δημάρχου συμπεραίνουμε πως:
Είτε το Γραφείο του Δημάρχου, δεν γνώριζε την συμβολή του Δήμου Πόρου, στην ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. Τροιζηνίας, ή γνώριζε την «άλλη μισή αλήθεια» αλλά δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει – πρώτα απ΄ όλα – τους δημότες, με σχετικό δελτίο τύπου.
Και εδώ τίθεται το ερώτημα:
Ποιος είναι τελικά ο ρόλος του Γραφείο του Δημάρχου Πόρου στον τομέα της ενημέρωσης;
Αναρωτιόμαστε:
Πότε θα αρχίσουν επιτέλους να ενημερώνουν τους δημότες, όπως θα όφειλαν, οι κύριοι της δημοτικής αρχής του νησιού; Μοναχά στην προεκλογική περίοδο;
Εμείς, ακόμη και σήμερα, περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Πόρου.
Σχολιάστε