Το 1ο Σχολείο Τουρισμού Πόρου & το Τοπικό Πρωινό ΠόρουΟ κόσμος παρακολούθησε τις ομιλίες με μεγάλο ενδιαφέρον

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στις 27 & 28 Μαρτίου στον Πόρο το 1ο Σχολείο Τουρισμού Πόρου (Σ.Τ.Π.) του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου σε συνεργασία με το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.Π. συγκεκριμένος θεσμός αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των ανθρώπων που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον Τουρισμό στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού, ώστε να επιτευχθεί έτσι και η συνολική βελτίωση  του Τουριστικού Προιόντος του τόπου μας.

Το κτήριο Συγγρού που έγινε το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥΗ γραμματεία του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ από την Καλαμάτα !

Στη κατάμεστη αίθουσα του Νεοκλασικού Κτηρίου Συγγρού, παρουσιάστηκαν και τις δύο ημέρες, υψηλού επιπέδου εισηγήσεις για το Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις στον Τουρισμό, τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού μιας μικρής ή μεγάλης επιχείρησης, τη σπουδαιότητα του θαλάσσιου Τουρισμού ως αναπτυξιακό μοχλό της οικονομίας, τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας για την ενημέρωση των επισκεπτών με τα τοπικά δρώμενα και πολλές άλλες.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών ήταν: Η υπεύθυνη του Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής κα. Ελένη Δημοπούλου, ο υπεύθυνος του Ελληνικού Πρωινού του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πίττας, η κα. Βίκυ Κλήμη της  Resilience&, η κα. Μαρία Παπάζογλου της My Publics, ο ιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ο CEO της Istion Yachting κ. Γιάννης Κουρούνης, o κ. Γιάννης Καρβέλας Pro olive oil expert της Paratus Europe, ο τ. Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Χρήστος Πάλλης κ.α.


Ο κ. Γιώργος Πίττας του Ξ.Ε.Ε. και του Greek Gastronomy GuideΗ κα. Βίκυ Κλήμη της Resilience&Ο κ. Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Kατά τη δεύτερη ημέρα του Σ.Τ.Π. η οποία ήταν αφιερωμένη στην γαστρονομία σαν κυρίαρχο στοιχείο του τουριστικού προιόντος του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΠΟΡΟΥ. Η δράση υλοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και με στρατηγικό στόχο την ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής. Τα ιδιαίτερα παραδοσιακά προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις της περιοχής Πόρου-Τροιζηνίας θα συμβάλουν στην προσέλκυση του ποιοτικού Γαστρονομικού Τουρισμού που είναι η νέα τάση της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Μοναδικές γεύσεις Πόρου και Τροιζηνίας Μέλι Τροιζηνίας ! Μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΠΟΡΟΥ

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ τέθηκε υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Π κ. Γιώργου Μπενέτου, και των Προέδρων Φορέων από Αίγινα (κ.Σταύρος Καλαμάκης, κ. Νίκος Οικονόμου), από Αγκίστρι (κ. Μιχάλης Πάνου) από Σπέτσες (κ. Ιάσονας Ορλάνδος) και από Τροιζηνία (κ. Δημήτρης Ψιμούλης).

Τηγανισμένο χωριάτικο ψωμί με τριμένη κεφαλογραβιέρα Τραχειάς Οι γεύσεις του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων γοήτευσαν τον κόσμο Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. με τις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου

Άποψη των εδεσμάτων του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΠΟΡΟΥ Γιαούρτι Τροιζηνίας με ξηρούς καρπούς και μέλι της περιοχής Ελαιόλαδο Τροιζηνίας ΠΟΠ του κ. Γ. ΚουτουζήΜεταξύ των πολλών χορηγών και υποστηρικτών της Διημερίδας ήταν η Hellenic Seaways, η start-up εταιρεία e-survey, η Power Productions και όλα τα Ξενοδοχεία του Πόρου. Το επόμενο εκπαιδευτικό ραντεβού κλείστηκε για τον προσεχή Νοέμβριο με τα εξειδικευμένα workshops του Σ.Τ.Π. του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου.
Σχολιάστε