«Το παιδί, το σχολείο και η οικογένεια»: Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο ΚΔΑΠ ΠόρουkdapsuzitisiΜια ενδιαφέρουσα ομιλία-συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/11, στις 18:00, στο ΚΔΑΠ Πόρου. Θέμα της συζήτησης είναι: «Το παιδί, το σχολείο και η οικογένεια».

Τα παιδιά, καθώς περνάνε από τη μια αναπτυξιακή φάση στην επόμενη, έχουν να κατακτήσουν νέους τρόπους στο να σχετίζονται με τους άλλους και με τον κόσμο. Η σχολική ηλικία (6-12 ετών) αποτελεί την εποχή που το παιδί μαθαίνει κοινωνικούς κανόνες, αποκτά φιλίες, έρχεται αντιμέτωπο με επιτυχίες και αποτυχίες, είναι σε θέση να μιλήσει για το πώς νιώθει για όλα αυτά. Πως δομείται η προσωπικότητα του παιδιού μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας, του σχολείου, της παρέας με τους συνομήλικους, τις δραστηριότητες του; Πως μπορούν οι γονείς να διευκολύνουν την πορεία του παιδιού τους προς την εφηβεία; Με ποια λόγια και ποιες πράξεις;

Σε όλα τα παραπάνω, απαντήσεις θα επιχειρήσουν να δώσουν οι κ.κ. Δέσποινα Κωστοπούλου (ψυχολόγος) και Βέρα Παύλου (ψυχοπαιδαγωγός).
Σχολιάστε