Το ξέσπασμα του Δημάρχου Πόρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 30/3 (βίντεο)IMG_0582Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Μαρτίου, μια ακόμη μαραθώνια, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου.  Συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για 24 συνολικά θέματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Δημάρχου, πριν από την ημερήσια διάταξη.  Ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε το Σώμα και τους πολίτες, ότι αυτές τις μέρες τίθεται προς διαβούλευση ο Κανονισμός Λειτουργίας των Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου.  Πάνω στο θέμα των κοινοχρήστων χώρων, ο κ. Δημητριάδης, ζήτησε από τους εκπροσώπους της μειοψηφίας – απόντος του επικεφαλής τους –  να πάρουν θέση, για το γεγονός ότι μέλος της Επιτροπής των κοινόχρηστων χώρων, έχει οριστεί, από την παράταξη του κ. Σπυρίδωνα, ο κ. Δ. Γρίβας, ο οποίος διεκδικεί δυο κοινόχρηστους χώρους.  Ο Δήμαρχος Πόρου χαρακτήρισε την επιλογή του ορισμού του κ. Γρίβα στην εν λόγω επιτροπή, άστοχη και δήλωσε πως κάτω υπό αυτά τα δεδομένα τίθεται ζήτημα, ηθικής και πολιτικής τάξης. «Αν δεν αλλάξει αυτή η επιλογή, θα είναι σαν να καλύπτετε πολιτικά, τέτοιες διεκδικήσεις»  δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πόρου, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι η μειοψηφία έχει επιλέξει να ασκεί αντιπολίτευση μπλοκάροντας κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να παράγει έργο. «Ποιος είναι ο σκοπός σας; Να μη προχωρούν οι εργασίες; Αυτό θα κάνουμε;» ρώτησε τους σύμβουλους της μειοψηφίας ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος έθιξε και τις ενέργειες του Λιμενάρχη Πόρου κ. Αθηναίου, εναντίον της δημοτικής αρχής στην περίπτωση της μεταφοράς των ζαρντινιέρων, χαρακτηρίζοντας την αντιμετώπιση του, να καταλογίσει πρόστιμο στον υπάλληλο του δήμου, ως «άτιμη».

Απευθυνόμενος προς τους συμβούλους της μειοψηφίας, ο Δήμαρχος Πόρου, τους ρώτησε: «Συμφωνείτε ότι η αντιμετώπιση του κ. Λιμενάρχη είναι απαράδεκτη; Ναι ή όχι;» και πρόσθεσε ότι σε αλληλογραφία που είχε μαζί του, ο κ. Αθηναίος ζήτησε άδειες για την τοποθέτηση των υποδομών για το σαλόνι θαλάσσιου τουρισμού, στα τέλη του μήνα. Άδειες που δεν ζητήθηκαν ποτέ κατά το παρελθόν. « Κατά πάσα πιθανότητα, τέτοιες άδειες δεν θα προλάβουμε να έχουμε μέχρι το σαλόνι. Είναι απαράδεκτη η τακτική του; Ναι ή όχι;» είπε ο κ. Δημητριάδης και ρώτησε τους συμβούλους της μειοψηφίας αν είναι διατεθειμένοι να συνταχθούν με την δημοτική αρχή και να πουν ότι το σαλόνι θα γίνει ακόμη και σε περίπτωση που δεν έχουν χορηγηθεί έγκαιρα οι άδειες για την τοποθέτηση.

«Είστε μαζί μας ή απέναντι μας;» ρώτησε ο Δήμαρχος Πόρου «Θα το λύσω αυτό το θέμα αυτό. Δεν θα ανεχτώ να συγκυβερνήσω με κανέναν λιμενάρχη και κανέναν που έχει επιλέξει  να τηρεί μέχρι τελευταίας κεραίας την κάθε λεπτομέρεια»  δήλωσε αποφασισμένος ο κ. Δημητριάδης.

«Προβληματιζόμαστε ακόμα και για το πώς να αλλάξουμε τις δημοτικές λάμπες, καθώς δεν υπάρχει και δεν υπήρχε άδεια χειριστή για το ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα» είπε ο δήμαρχος. «Άρα η επιλογή του δήμου είναι: να μην αλλάξουμε τις λάμπες και να είμαστε νόμιμοι, να μην καθαρίσουμε το κανάλι και να είμαστε νόμιμοι, να έρθει το σαλόνι τουρισμού και να τους βάλουμε κάτσουν κατάχαμα για να είμαστε νόμιμοι, να μην απλώσουμε την άμμο για να είμαστε νόμιμοι. Ή αυτή είναι η επιλογή μας, ή να συγκρουστούμε. Εμείς θα συγκρουστούμε. Θα πετάξουμε στη θάλασσα, μεταφορικά, όποιον δεν επιτρέψει στο νησί να δουλέψει» ξέσπασε ο Δήμαρχος Πόρου.

Απαντώντας στον Δήμαρχο Πόρου, ο κ. Δ. Μωρόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Δημητριάδης ως αντιπολίτευση ξεκίνησε το χορό των καταγγελιών και τους εισαγγελείς, κάτι που αρνήθηκε ο δήμαρχος λέγοντας ότι ποτέ δεν μπλόκαρε εργασίες, αλλά πήγε στον εισαγγελέα μόνο για τις περιπτώσεις της υπεξαίρεσης, του βιολογικού και των ιχθυοκαλλιεργειών και μόνο όταν η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Από την πλευρά του ο κ. Γρίβας, υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί η αντιπολίτευση και αναφέρθηκε επί προσωπικού στο θέμα των διεκδικούμενων χώρων.

Ενώ οι κυρίες Κουτουζή και Μητσιοπούλου και ο κ. Νίκος Δρούγκας, ζήτησαν από τον δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει συμβιβασμός.

Ο δήμαρχος απάντησε πως η συναίνεση με το σύστημα που υπήρχε μέχρι χθες είναι μηδενική.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο:

 

 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mpampis says:

  Θέμα ηθικής τάξης είναι και ο Δόσκαρης που τον παραίτησε για 15 μέρες στα τέλη Αυγούστου, και έκτοτε κάνει την πάπια μαζί με τον δήμαρχο.

  Εγώ πάντως θυμάμαι τον Δημητριάδη να φωνάζει συνέχεια για την νομιμότητα όταν ήταν αντιπολίτευση και να κάνει καταγγελίες παντού, τώρα που είναι δήμαρχος δεν του αρέσουν ?

  Η΄ μήπως περιμένει όταν κάνει καταγγελίες παντού, ότι ο κάθε λιμενάρχης δεν θα είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και θα πηγαίνει με τον Σταυρό στο χέρι ?

  Όπως έστρωσες Δήμαρχε θα κοιμηθείς ….

 2. Ιωάννης Γκούμας says:

  Δεν βλέπω το πρόβλημα να γίνουν όλα νόμιμα. Θα πρέπει όμως να ανακαλυφθούν οι διαδικασίες, να ενημερωθεί ο κόσμος και να κληθούν οι πολίτες να αποφασίσουν για τις υπερβολικές καθυστερήσεις των αδειοδοτήσεων.

  Εγώ προσωπικά τάσομαι υπέρ του χαρακτηρισμού πολύμηνων καθυστερήσεων ως απαράδεκτες. Πρέπει όποτε υπάρχει ολιγορία στις αδειοδοτούσες αρχές να κάνουν γρήγορα την δουλειά τους, κατά περίπτωση να αποσπάται αυτόματα θετική γνωμοδότηση ή να μετατίθεται ο όποιος έλεγχος μελλοντικά.

  Η καραμέλα – δικαιολογία ότι αργεί η άδεια μερικούς μήνες έως χρόνια, άρα δεν ρωτάω κανέναν και κάνω ότι θέλω πρέπει να τελειώνει, γιατί η ευθύνη είναι αποκλειστικά των υπηρεσιών που καθυστερούν και των νόμων που περνούν οι κυβερνήσεις.
  Δεν φταίνε οι πολίτες για αυτό.

 3. τσαχπινα γειτονισσα says:

  Κύριε Αλιφέρι, αφού γνωρίζατε αυτό το σκάνδαλο. Γιατί παραμείνατε σύμβουλος του Σπυρίδωνα και γιατί δεν το βγάλατε στην επιφάνια τόσα χρόνια;

Σχολιάστε