Το νέο βιβλίο του Άρι Αντάνη%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bfΟ γνωστός συμπατριώτης μας συγγραφέας Άρις Αντάνης κυκλοφόρησε το 13ο βιβλίο του με τίτλο «Ο Αριστοφάνης, οι θεοί του Ολύμπου και τα παιδιά», μία χαριτωμένη μικρή θεατρική κωμωδία με μουσική και χορωδία.

Πρόκειται για μια «διασκευή της… διασκευής», όπως λέει ο ίδιος, που είχε γράψει στο παρελθόν για παιδιά νηπιαγωγείου, με βάση την κλασική και πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες».
Στην πρώτη διασκευή ο θίασος ήταν για παιδιά 4-6 ετών, ενώ τώρα είναι για ενήλικες. Οι ενήλικες μπορεί να είναι και μέλη χορωδιών, και να έχουν διττό ρόλο: να παίζουν σαν… παιδάκια νηπιαγωγείου – δηλαδή ακόμα και με παιδιάστικο ήχο και ύφος στη φωνή – και να υποδύονται και τους ρόλους των διαφόρων πουλιών και των άλλων χαρακτήρων της πρωτότυπης κωμωδίας, όπως του Ευελπίδη, Πεισθέταιρου, Τηρέα, Τρίβαλλου, Ηρακλή, Ποσειδώνα, Ίριδας, Εξουσίας, Προμηθέα. Ουσιαστικό ρόλο θα έχει ο Αριστοφάνης, που μπορεί να είναι και ο/η σκηνοθέτης.
Να σημειωθεί ότι από οι χορωδοί που θα παίξουν και τους διάφορους ρόλους, θα τραγουδήσουν και 20 πολύ γνωστά τραγούδια, με τους στίχους κάπως αλλαγμένους για τις ανάγκες της παράστασης.
Ο συγγραφέας σημειώνει πως πρόκειται για αυτοέκδοση και πως όλες οι δαπάνες (γραφιστικά, τυπογραφικά κλπ) είναι δικές του και θα παραμείνουν δικές του. Άρα η απόκτηση του βιβλίου είναι κατ’ αρχήν δωρεάν, για όποιον ενδιαφέρεται. Πέραν τούτου όμως, συνιστά προς τους επιθυμούντες την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και φίλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες «ΑΜΕΑ – Άγιος Κήρυκος», Πόρου-Γαλατά, να παίρνουν το βιβλίο καταβάλλοντας προαιρετικά 1 ή 2 ή 3 ευρώ ανά αντίτυπο. (Ό,τι προαιρείται ο καθένας).
Δείτε και το εξώφυλλο του βιβλίου στο συνημμένο αρχείο.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άρις Αντάνης says:

  Θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω από καρδιάς τη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Πόρου και τον Διευθυντή της Κο Γιάννη Μανιάτη για την ευγενική ανακοίνωση της κυκλοφορίας του βιβλίου μου ” Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ, ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”. Βεβαίως ευχαριστώ θερμότατα και το Porosnews για την ανάρτηση.
  Ακόμα θα ήθελα να συμπληρώσω δημόσια, ότι οποιοδήποτε θεατρικό τμήμα ή σχήμα ενδιαφερθεί να παίξει αυτή την πολύ επίκαιρη μουσική κωμωδία, ας επικοινωνήσει μαζί μου να του προμηθεύσω δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου. Τέλος σημειώνω, τονίζω και υπογραμμίζω ότι αυτή η παράσταση, εκτός του ότι έχει “πλάκα” όπως λέμε, είναι συμβολικά διδαχτική και έχει προβλεφθεί να είναι ανέξοδη από πλευράς σκηνικών, κοστουμιών και απαραίτητων ειδών. Πανεύκολη.
  Ευχαριστώ και πάλι.
  Με υπόληψη
  Άρις Αντάνης arimari@otenet.gr
  (Εκ Πόρου)

Σχολιάστε