Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού: Το παιχνίδι που έγινε λατρεία!Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Το παιχνίδι που πραγματοποιείται το αποκριάτικο τριήμερο κάθε χρόνο στον Πόρο και συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Η πατριδογνωσία διδάσκεται με απολαυστικό και συναρπαστικό τρόπο. Σας παρουσιάζουμε το αγαπημένο παιχνίδι που μας μαθαίνει τον Πόρο:

Κανόνες παιχνιδιού

  1. Σκοπός του παιχνιδιού – ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – είναι η διασκέδαση με την ανακάλυψη του κρυμμένου θησαυρού μέσα από την αποκρυπτογράφηση μιας σειράς γρίφων καθώς και η ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας, στοιχείων πολιτισμού, τέχνης και λαογραφίας του νησιού μας.
  2. Το παιχνίδι θα παιχτεί σε τρεις φάσεις.

α) Η πρώτη φάση ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής 24/2/17 στις 6μμ, στο κτήριο Συγγρού, όπου θα γίνει η καθιερωμένη ενημέρωση των ομάδων και η παράδοση του 1ου γρίφου.

β) Η δεύτερη φάση ξεκινάει το Σάββατο 25/2/2017, στις 5μμ, στην πλατεία Δημαρχείου, με την παρουσίαση του 1ου γρίφου από τις ομάδες. Θα ακολουθήσει η παρέλαση των ομάδων, ο διαγωνισμός μεταμφίεσης και η προγραμματισμένη συναυλία από τον ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ.

γ) Η τρίτη φάση ξεκινάει την Κυριακή 26/2/2017, στις 10π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου με την παράδοση των υπόλοιπων 14 γρίφων, οι οποίοι θα πρέπει να λυθούν και να παραδοθούν έως τις 3μ.μ.. Κάποιοι γρίφοι έχουν τη λύση τους στο Γαλατά και κάποιοι εκτός Σφαιρίας.

4. Κάθε ομάδα αποτελείται το λιγότερο από πέντε (5) μέλη.
5. Το παιχνίδι δεν αφορά αμιγώς παιδικές ομάδες, γι’ αυτό κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει υποχρεωτικά τουλάχιστον δύο ενήλικα μέλη.
6. Η ομάδα πρέπει να αυτοονομαστεί και να επιλέξει έναν αρχηγό. Για την απάντηση των γρίφων τα μέλη της ομάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο: βιβλία, βιβλιοθήκες, διαδίκτυο, γνωστούς, παππούδες και γιαγιάδες, κλπ.
7. Ο αρχηγός της ομάδας πρέπει να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο της αίτησης και να το καταθέσει έως την Πέμπτη 23/02, 2:00 μμ., στη ΔΗΚΕΠ ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: thisavrosporou@gmail.com.
8. Το ειδικό έντυπο αίτησης υπάρχει στη σελίδα του παιχνιδιού στο Facebook: https://www.facebook.com/thisavros2017
9. Ο αρχηγός εκπροσωπεί την ομάδα του και μόνο αυτός επικοινωνεί με την οργανωτική επιτροπή. Οποιοδήποτε μέλος της ομάδας υποχρεούται να επικοινωνήσει άμεσα με τον αρχηγό και την οργανωτική επιτροπή σε περίπτωση ατυχήματος ή άμεσης ανάγκης.
10. Ο αρχηγός της ομάδας ειδοποιεί αμέσως την επιτροπή σε περίπτωση που αποφασίσουν να εγκαταλείψουν για οποιοδήποτε λόγο το παιχνίδι και να επιστρέψουν απαραίτητα τους γρίφους που έχουν πάρει.
Δηλώσεις συμμετοχής για το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού:
1.Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση στα γραφεία της ΔΗΚΕΠ καθημερινά έως την Πέμπτη 23/2/17.
Εναλλακτικά:
2. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο της αίτησης, να το εκτυπώσετε, να το συμπληρώσετε και να το στείλετε με e mail στη διεύθυνση:thisavrosporou@gmail.com.
3. Το αρχείο της αίτησης από εδώ μπορείτε να το αποθηκεύσετε ως φωτογραφία. Αν το θέλετε σε άλλη μορφή, ώστε να μπορείτε να το συμπληρώσετε χωρίς εκτύπωση, μπορείτε να μας στείλετε με μήνυμα τη διεύθυνση e mail σας και να σας το στείλουμε.Σχολιάστε