Το ΚΔΑΠ του Πόρου πήγε στο ΚΔΑΠ Τροιζηνίας κι όλοι μαζί για την «Τεχνόπολη»kdap1Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) διοργανώνουν διήμερο πολιτιστικών, δημιουργικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών – και όχι μόνο – δραστηριοτήτων για παιδιά από 5 έως 12 ετών, Σάββατο και Κυριακή, 8 και 9 Ιουνίου 2013, από τις 09:00 μέχρι τις 12:00 τα πρωινά και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 τα απογεύματα στην Κεντρική Αυλή, «Τεχνόπολις» δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι.
Εν όψει των προετοιμασιών των ΚΔΑΠ (πανελλαδικά) για το διήμερο στην Τεχνόπολη, το ΚΔΑΠ Πόρου επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ Τροιζηνίας για να κάνουν μια προεργασία για τις δράσεις Υφαντικής που θα παρουσιάσσουν την Κυριακή 9/6 το πρωί!
kdap3
Υπό τις οδηγίες της δασκάλας και υπεύθυνης του ΚΔΑΠ Πόρου, κυρίας Ελένη Παύλου, και της δασκάλας εικαστικών του ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, κυρίας Μαρία Κουλαρμάνη, τα παιδιά του Πόρου και της Τροιζηνίας, δούλεψαν για το «πανηγυράκι» της Αθήνας.
Ενδεικτικά οι δράσεις που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια του διήμερου είναι οι εξής:
– δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά
– καλλιτεχνικά εργαστήρια, εικαστικές δραστηριότητες
– αθλητικές δραστηριότητες
– χορογραφίες και μουσικοκινητική
– θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π.
– και πολλές πολλές εκπλήξεις
«Στόχος μας» τονίζει ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π «είναι να μεταμορφώσουμε την Τεχνόπολη για δύο μέρες, σε ένα μεγάλο «υπαίθριο Κ.Δ.Α.Π.» με τη συμμετοχή παιδιών από τα Κ.Δ.Α.Π. όλης της Ελλάδας, αλλά και να μεταδώσουμε την εμπειρία αυτή σε όλα τα παιδιά που θα βρεθούν κοντά μας, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες στο κέντρο της πόλης.
kdap2
Παράλληλα, μαζί με τους γονείς που έχουν ανάγκη τις Κοινωνικές αυτές Δομές, θα στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το έργο και την σπουδαιότητα των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια, αλλά και την ανάγκη που έχει προκύψει να γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξοικονομηθούν έγκαιρα τα κονδύλια που χρειάζονται για την συνέχιση της λειτουργίας τους για τα επόμενα χρόνια μέσω μόνιμων και θεσμοθετημένων Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Τα παιδιά, οι γονείς και οι εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π., σας περιμένουμε με χαρά να περάσουμε μερικές όμορφες και δημιουργικές ώρες, γεμάτες παιδικά χαμόγελα!».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σχολιάστε