Τι συμβαίνει με τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στον Πόρο;images (1)Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στις αντιδράσεις  των δασκάλων οδήγησης από την Νότια Αθήνα και τον Πειραιά, έχει «κολλήσει» η απόφαση του τέως Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη, να γίνονται οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών της περιοχής μας στον Πόρο.
Η απόφαση του τέως Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, που καθόριζε τους χώρους εκκίνησης εξεταστικών επιτροπών πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μοτοσικλετών και αυτοκινήτων στον Πόρο, είχε εκδοθεί στις 19 Μαρτίου 2014.
Από τότε πραγματοποιήθηκαν μερικές εξετάσεις στο νησί, μέχρι τα τέλη Μαΐου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία. Έκτοτε δεν έχουν ξαναγίνει εξετάσεις στον Πόρο.
Ο λόγος που σταμάτησαν, ήταν γραφειοκρατικής υφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, δεν εκδίδονταν τα απαραίτητα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής και δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία.
Όταν τελικά εκδόθηκε Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής για τον μήνα Σεπτέμβριο, αυτό δεν μπορούσε να υπογραφεί την Αντιπεριφέρεια, καθώς δεν είχε εκδοθεί το ΦΕΚ που έδινε δικαίωμα υπογραφής στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων.
Πέρα όμως από τα γραφειοκρατικά κολλήματα, πληροφορούμαστε πως υπάρχουν και θέματα πρακτικής υφής, που προκαλούν τις αντιδράσεις των δασκάλων από την Νότια Αθήνα και τον Πειραιά, και έχουν να κάνουν με το αδιάβλητο των διαδικασιών των εξετάσεων.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, υπάρχουν κάποια κενά στην απόφαση, που προκαλούν τις αντιδράσεις των δασκάλων από άλλες Αντιπεριφέρειες.
Σε επικοινωνία που είχαμε, ωστόσο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Τάκη Χατζηπέρο, μας δήλωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα και μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξαναρχίσουν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στον Πόρο.
Ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστούν σύντομα τα εμπόδια γιατί το θέμα είναι σημαντικό για την τοπική κοινωνία, καθώς λύνει το σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης των πολιτών του Πόρου και της Τροιζηνίας, σε μια εποχή που οι θαλάσσιες συγκοινωνίες και η σύνδεση με τον Πειραιά, είναι περιορισμένη.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Αν είναι περιορισμένη η θαλάσσια συγκοινωνία, ας φέρουν τις δημόσιες υπηρεσίες στο σύνολό τους πίσω στο νησί. Και να μας εξηγήσουν γιατί για ένα απλό λάθος στο ΙΚΑ ή στην εφορία πρέπει να ταξιδεύουμε στην Αθήνα να χάνουμε ένα μεροκάμματο και 50-60€ σε έξοδα μετακίνησης, και γιατί αυτά δεν αφαιρούνται από τις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς το δημόσιο, λόγω λάθους του δημοσίου να κλείσει τις υπηρεσίες εντός του δήμου!

Σχολιάστε