Τι συζητήθηκε για το λιμάνι στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου (τα πρακτικά)Το καυτό θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πόρου, αναμένεται να μας απασχολήσει έντονα τους επόμενους μήνες. Ο δημόσιος διάλογος ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή 17 Αυγούστου στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου αναφορικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.
Με αφορμή την εν λόγω συνεδρίαση, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγής Πορείας» κ. Γ. Δημητριάδης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, συνοδευόμενη από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά:

Φίλες και φίλοι,

Την Παρασκευή 17.8.2012, μετά από πρόσκληση του Προέδρου και Δημάρχου Πόρου, Δ. Στρατηγού, συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πόρου. Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Στρατηγός, δήλωσε ότι δεν έχει διαμορφωμένη άποψη σχετικά με το θέμα και ότι σκοπός της συνεδρίασης δεν είναι η λήψη κάποιας απόφασης αλλά μόνο να μάς ενημερώσει ότι έχει ζητήσει ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Η παράταξή μας δήλωσε τη διαφωνία της με τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και κατέθεσε την κατηγορηματική της αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, προτείνοντας το θέμα να έρθει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (αντί για το Συμβούλιο του ΔΛΤ), προκειμένου να αποφασιστούν δυναμικές ενέργειες που θα ακυρώσουν στην πράξη την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ανεξάρτητα από το πότε, αν και τι θα μας απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.
Στα πλαίσια της επικοινωνίας που έχουμε αναπτύξει μαζί σας με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Πόρο, επισυνάπτουμε απόσπασμα των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της εν λόγω συνεδρίασης, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να διαβαστούν από κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Δημητριάδης

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΣ ΔΛΤ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΟΡΟΥ – 17.8.2012 – ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Διαβάζοντας το αναρτημένο τμήμα των πρακτικών, κατάλαβα πως δεν θα υπαρχει ενημέρωση λόγω της μυστικοπάθειας της κυβέρνησης ή της προτίμησής τους να αποφύγουν τις ευθύνες τους για καμιά δεκαριά μέρες. Από την άλλη βλέπω και μία αντιπολιτευτική διαμάχη χωρίς ουσία από την μία και μερικές προσπάθειες (σε μερικές γραμμές) από ανθρώπους να πουν μια πρόταση, να δώσουν μία λυση, οι οποίες θάβονται πάλι στην αντιπολιτευτική διαμάχη.
  Είναι λυπηρό που μερικοί εκλεγμένοι άρχοντες αναλώνονται σε κενές κατηγορίες κυρίως για παλιά θέματα, ενώ αυτό που θα έπρεπε να κυριαρχεί στη συζήτηση έπρεπε να είναι η ανάλυση της κατάστασης και σκέψεις για ενέργειες και πρόγραμμα.

  Αν θέλει κάποιος να κάνει συζήτηση – απολογισμό για παλιότερα θέματα και κατηγορίες και έρευνες, ας προτίνει μία ανεξάρτητη συζήτηση με αυτό το σκοπό. Μην τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

 2. Πάνος Θεοχάρης says:

  Από όλα τα πρακτικά, χρήσιμες είναι οι τοποθετήσεις του εκπρόσωπου του Λιμεναρχείου κάποια λόγια του Καΐκα και λίγες προτάσεις ενός-δυό ακόμα συμβούλων. Το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας είναι απλά αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

  Tragic που λέει και η διαφήμιση…

 3. Manos P. says:

  Άνθρωποι σαν τον Καϊκα, έρχονται σήμερα να παραδεχτούν την ανικανοτητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τραβώντας ταυτόχρονα την ουρά τους απέξω. Κάποιοι άνθρωποι φτάνουν σήμερα να κατηγορούν αυτούς που δεν κυβέρνησαν ποτέ. Έχει χαθεί η σοβαρότητα από την άρχουσα τάξη και τα γιουσουφάκια τους, που επιμένουν να απαξιώνουν τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τον παραγωγικό ιστό και τους ίδιους τους πολίτες.
  Με λίγα λόγια αυτοί που απέτυχαν μέχρι σήμερα προεξοφλούν ότι θα αποτύχουν, αξιωματικά, οι πολιτικοί τους αντίπαλοι οπότε καλύτερα θα ήταν να αναλάβουν ιδιώτες.
  Tragic indeed…

Σχολιάστε