Τι γράφει η αναθηματική πλάκα στην οικία του Καποδίστρια στον Πόροimgp5288

Θερμές, φιλικές σχέσεις αναπτύσσονται ανάμεσα στον Δήμο Πόρου και την Ρωσική Ομοσπονδία, μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ στον Πόρο, και την τελετή  αποκαλυπτηρίων της αναθηματικής πλάκας στην οικία του Ιωάννη Καποδίστρια στον Πόρο.

Η αναθηματική πλάκα που αναρτήθηκε στην οικία του Καποδίστρια, τοποθετήθηκε για να αναδείξει ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, όπως η εγκαθίδρυση των Ελληνο-Ρωσικών σχέσεων πριν 188 χρόνια στον Πόρο.

Η πλάκα γράφει στα ελληνικά και τα ρωσικά:

«ΕΔΩ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΡΙΟΥ ΤΟΥ 1828 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΑΡΚ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΙΘΥΚΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ»

Την ημέρα της τελετής, η σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας κυμάτιζε δίπλα στη Γαλανόλευκη στην πλατεία Ηρώων.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο ο Υφυπουργός κ. Μασκοφ, όσο και οι υπόλοιποι Ρώσοι προσκεκλημένοι ενθουσιάστηκαν από την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας.

imgp5334

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik International ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στην Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στις αρχές Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε Ρώσους δημοσιογράφους στην παραλία του Πόρου, ο κ. Μεσκόφ δήλωσε πως κατά την διαμονή του στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρη Παρασκευόπουλο.  Σύμφωνα με τον κ. Μεσκόφ, η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, τονίζοντας την ετοιμότητα της Ρωσίας για διακρατική συνεργασία στην σφαίρα των επενδύσεων, ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα της Ουκρανίας και της Συρίας.

Η εκδήλωση του Σαββάτου, εντάχθηκε στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, ενώ η τοποθέτηση της αναθηματικής πλάκας έγινε με δαπάνη της εταιρίας Prometheus Gas, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 
Σχολιάστε