Τιμητική εκδήλωση για Κονσολάκη & Penttinen


Arto Penttinen

Arto Penttinen

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 μ.μ. στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, ο Δήμος Πόρου πραγματοποιεί εκδήλωση, προκειμένου να τιμήσει τους αρχαιολόγους Ελένη Κονσολάκη – Γιαννοπούλου και Arto Penttinen για την συμβολή τους στην ανάδειξη του Πόρου ως τόπου πολιτισμού.

Θα παρουσιαστεί το έργο που επιτέλεσαν μέχρι σήμερα μέσα από τους φορείς τους (ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ και Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, αντίστοιχα) με προβολή οπτικού υλικού και  φωτογραφικής έκθεσης.

Παράλληλα, θα επισημανθεί η σημαντική συμβολή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης της Σουηδίας (Riksbankens Jubileumsfond) για την πραγματοποίηση του Ερευνητικού Προγράμματος ΄΄Καλαυρεία΄΄, που τόσες γνώσεις μας προσέφερε για το Ιερό του Ποσειδώνα και την πόλη της Καλαυρείας, μέσα από την μακρόχρονη έρευνα που χρηματοδότησε, καθώς και η οφειλή του Δήμου μας απέναντι σε όλους όσοι εργάστηκαν για να καταστεί ο Πόρος ένας προορισμός με ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους: κατοίκους, περιοίκους, επισκέπτες, φορείς και αρχές.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όπου η είσοδος στα Αρχαιολογικά Μουσεία είναι ελεύθερη, όπως και το  Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, που έχουν καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς .
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ιωάννης Πουλάκης says:

  Τιμητική εκδήλωση γι’ αυτήν, όμως κατέστρεψε όλο τον Πόρο με τις παράλογες αρχαιολογικές αποφάσεις που δέσμευσε όλη σχεδόν την Καλαυρία σε τρεις ζώνες, προκαλώντας έτσι τη δέσμευση και την ουσιαστική αχρήστευση όλων των περιουσιών του νησιού και ιδίως της Φούσας και της Βαγιωνιάς. Όλοι εμείς τα μέλη του Εξωραϊστικού συλλόγου “Η ΚΑΛΑΥΡΙΑ”, όχι μόνο είμαστε αγανακτισμένοι εναντίον της, αλλά αναγκάζει φτωχούς ανθρώπους να καταφύγουν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους. Θα μπορούσε να δεσμεύσει μια περίμετρο 100-200 μέτρων γύρω από τον αρχαίο ναό, όπως αποφάνθηκαν και οι Σουηδοί αρχαιολόγοι που εκτέλεσαν τις τελευταίες εργασίες κι “ανασκαφές”.

 2. Ιωάννης Πουλάκης says:

  Εμείς με μαύρες σημαίες θα έρθουμε να την αποδοκιμάσουμε και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε στο νησί. Αυτή είναι η αιτία που καμιά οικοδομική άδεια δεν έχει εκδοθεί στον Πόρο τα τελευταία δύο χρόνια και υπάρχει η μεγαλύτερη ανεργία στους οικοδόμους των τελευταίων 50 χρόνων.

 3. sferos says:

  Κύριε Πουλάκη την ιστορία μας την βγάζουμε στην Επιφάνειε δεν την θάβουμε για προσωπικά συμφέροντα !!!!!!!!!!!!

 4. Γιάννης Γκούμας says:

  Επίσης δεν τα έβγαλε από το κεφάλι της η γυναίκα όλα αυτά. Υπάρχει μία ιστορία στο νησί, μία μέθοδος όπως σε όλες τις επιστήμες για το πώς γίνεται η κάθε μορφής έρευνα. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να χτίζουν στα δάση, μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους και οπουδήποτε αλλού, ας κοιτάξουν να αλλάξουν το νόμο και να πείσουν και όλους τους υπόλοιπους ότι η ιστορία μας είναι για πέταμα, ο τουρισμός προς αρχαιολογικούς χώρους δεν μας ενδιαφέρει πλέον, δεν θέλουμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον και τη φύση γιατί βαρεθήκαμε να βλέπουμε δέντρα και όλοι αυτοί που δίνουν τις ζωές τους στην άσφαλτο σε κάθε μεγάλη έξοδο από την πρωτεύουσα για να ξεφύγουν 2 μέρες, καλά περνάνε και στην Αθήνα. Επίσης δεν μας ενδιαφέρει η εισροή χρημάτων λόγω τουρισμού γιατί δεν μας ενδιαφέρει να ενισχύεται η οικονομία.

  Κε Πουλάκη, μπορείτε να μας πείσετε για όλα αυτά;

Σχολιάστε