Την επιστροφή του Κ.Ε.Πόρου ζητά ο Σπυρίδων από τον ΑβραμόπουλοΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΤην επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου ζητά με επιστολή που απέστειλε ο Σπύρος Σπυρίδων υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου, πρός τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Προς Υπουργόν Εθνικής Αμύνης
κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στον Πόρο υπήρξε ο Πρώτος Ναύσταθμος της Ελεύθερης Ελλάδας, από το 1827 έως την μεταφορά του το 1878 στην Σαλαμίνα.
Έκτοτε οι εγκαταστάσεις στον ιστορικό αυτό χώρο αξιοποιήθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό ως σχολή Υπαξιωματικών (για 100 περίπου χρόνια) και κατά διαφόρους περιόδους ως κέντρο εκπαίδευσης των στρατευμένων παιδιών μας. Ειδικότερα από το 1991 μέχρι πρόσφατα, το ΚΕ/ΠΟΡΟΣ δεχόταν το σύνολο σχεδόν των στρατευσίμων στο πολεμικό Ναυτικό.
Ο ιστορικός συμβολισμός που απέπνεε η βάση αυτή του Π.Ν., τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την εξέλιξη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους στο λιμάνι του Πόρου και η θαυμάσια τοποθεσία του, που κοσμείται από σημαντικά νεοκλασικά κτίρια, αποτελούν σίγουρα αιτία αναβίωσης μνήμης και περιβάλλον ιδανικό για την δημιουργία και εμπέδωση αξιών, που πάντα χαρακτηρίζουν το σύνολο του Π.Ν. και το ανθρώπινο δυναμικό του.
Από την άλλη πλευρά ο χώρος αυτός που δραστηριοποιείται το Π.Ν. στον Πόρο, το έμψυχο υλικό του μονίμου (στρατιωτικού ή πολιτικού) προσωπικού και η πορεία του στον χρόνο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με εκείνη του Πόρου και των κατοίκων του. Η συμβολή δε του ΚΕ/ΠΟΡΟΣ στην τοπική οικονομία ήταν πάντα σημαντική, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που λειτουργούσε ως κέντρο εκπαίδευσης.
Με την επιστολή μου αυτή ζητούμε από τον Υπουργό Αμύνης της χώρας μας να μην επιτρέψει την σταδιακή υποβάθμιση του πολυσήμαντου αυτού χώρου και την απαξίωση των υποδομών του.
Εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα τόσο των συμπατριωτών μου όσο και πολλών στελεχών του Π.Ν. μας, παρακαλώ να επανεξετάσετε την επαναλειτουργία του ΚΕ/ΠΟΡΟΣ και ως κέντρο εκπαίδευσης , κάτι που θα συμβάλει θετικά στις επιχειρησιακές ανάγκες του Ναυτικού μας, στην αναστροφή της φθίνουσας τοπικής οικονομίας, αλλά κυρίως στην διατήρηση της μνήμης , της παράδοσης και του συμβολισμού, που είχε και θα έχει για το Έθνος μας ο πρώτος Ναύσταθμος της Ελεύθερης Ελλάδος.
Σε περίπτωση δε, που θα αποφασιστεί η μεταβολή του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΠΝ και τεθεί θέμα εξεύρεσης της βέλτιστης αξιοποίησης του χώρου και των εγκαταστάσεων του ΚΕ/ΠΟΡΟΣ, είμαστε έτοιμοι να σας υποβάλουμε συγκεκριμένη πρόταση στην οποία, όπως και σε όποια άλλη προκριθεί, η διατήρηση της ιστορικότητας, η παρουσία του ΠΝ και η συμβατότητα της νέας δραστηριότητας με την τοπική οικονομία, θα πρέπει να αποτελούν αδιαφιλονίκητη προτεραιότητα.

Με τιμή

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Αττικής
Πρώην Δήμαρχος Πόρου
Comments (21)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Η λειτουργία τού Κέντρου Εκπαίδευσης συμβάλλει επίσης και στην αύξηση του τουρισμού του νησιού. Πολλοί γονείς, συγγενείς και φίλοι που δεν θα είχαν πιθανώς άλλη φορά την ευκαιρία ή την …έμπνευση να επισκεφθούν τον Πόρο, τον γνωρίζουν όταν έρχονται είτε για να εκπαιδευτούν ή για να επισκεφθούν τους εκπαιδευόμενους. Πολλοί από αυτούς αγάπησαν το νησί και επανέρχονται τακτικά.

 2. * μια διόρθωση:

  Πολλοί νέοι, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους, που δεν θα είχαν πιθανώς άλλη φορά την ευκαιρία ή την …έμπνευση να επισκεφθούν τον Πόρο, τον γνωρίζουν όταν έρχονται είτε για να εκπαιδευτούν ή για να επισκεφθούν τους εκπαιδευόμενους.

 3. Νemesis says:

  Η επιστροφή του Κ.Ε Πόρου πραγματικά θα ήταν μια οικονομική ανάσα για την τοπική κοινωνία του νησιού μας, αυτό όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο εκμετάλευσης και πίεσης στο εκλογικό σώμα σπέρνοντας φρούδες ελπίδες στους δημότες την στιγμή που ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο στην Ελλάδα της κρίσης.Στρατόπεδα με σημαντική στρατηγική σημασία και υποδομές κλείνουν το ένα μετά το άλλο υπακούοντας στις απαιτήσεις των δανειστών μας.Η επιστολή το Κου Σπυρίδωνα μάλλον είναι μια επιστολή εντυπωσιασμου και όχι ουσίας.

 4. Νemesis says:

  Αγαπητή Κατερίνα θα διαφωνήσω με τα λεγόμενα σου, από προσωπική πείρα αυτό που έχω να πω είναι ότι η λειτουργία του Κ.Ε Πόρου μπορεί να προσέλκυσε κόσμο άλλα η συμπεριφορά των επαγγελματιών της εστίασης τους έκανε να φύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις τις λίγες ώρες που κάθισαν στο νησί μας.Και για να μην επεκταθώ σε λεπτομέρειες όλοι ξέρουμε για την ποιότητα του φαγητού, τις τιμές, τη συμπεριφορά του προσωπικού, και γενικά για τις παροχές που διαθέταμε. Καλό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην εθελοτυφλούμε

 5. kostis says:

  …και πάνω που λες ότι θα ηρεμήσεις και δεν θες να σχολιάζεις και θα ασπαστείς την άποψη του κύριου Συξέρη για δημοτική ηρεμία, τσουπ σου σκάει το δωράκι…

  Μα τα κάνουν αυτά κύριε Σπύρο παραμονές εκλογών…ατόπημα πολιτικό.

  Πρώτα από όλα, δεν του τα λένε τόσο επίσημα αφού υπάρχει οικειότητα, https://www.porosnews.gr/elections/%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF/

  του λένε…”σε συμβουλεύω να το ξανανοίξουμε το μαγαζί, είναι γωνία…”

  Ξέχωρα του χιούμορ όμως και της καυστικότητας, είναι μία πρόταση σωστή σε λάθος χρόνο ειπωμένη. Έπρεπε να το είχε κάνει πέρυσι ή αφού και εάν εκλεγεί.

  Η οποία όμως συν της άλλης θα μας φέρει και άλλα προβλήματα στο νησί, μέχρι τώρα είχαμε μόνο τους ιστιοπλόους να τσακωνόμαστε που θα φάνε και ποιος θα τους ταΐσει, και ποιος θα τους μοιράσει, άντε τώρα να έχουμε και τα επισκεπτήρια…πονοκέφαλος κύριε Σπύρο.

 6. Μπρεχτ says:

  Τσουτσούριασα!
  Ο κουμπάρος τώρα μπορεί και να πει ότι το σκεφτεται. Μασάει η κατσίκα ταραμά όμως;;;;;

  Επίσης ποιός σου είπε κ. Σπυρίδωνα ότι εκφράζεις τους συμπατριώτες σου και σε νομιμοποίησε να ζητήσεις κάτι τέτοιο και μάλιστα προεκλογικά;

  Αν υποθέσουμε ότι θα βγεις δήμαρχος πρέπει να το κάνεις τότε.
  Τώρα για τα μάτια του κόσμου……

 7. Dimdim says:

  Εάν διαβάσεις και την υπογραφή του, θα θυμηθείς ότι είναι εκλεγμένος από τον λαό να μας εκπροσωπεί…

  Εάν δεν σας αρέσει η πρόταση του Σπυρίδωνα, να την βάλετε στην ζυγαριά στα αρνητικά την Κυριακή που θα έχουμε τις εκλογές.

  Ειδάλλως η τόσο χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση από τα trolls, είναι απαράδεκτη.

 8. Aketon says:

  Τόσο καιρό ήταν τόσο κοντά στον Πόρο και τόσο μακρυά από τα προβλήματά του. Μόνο ρουσφέτια κανόνιζε. Αλλά… τώρα είναι έτοιμος και πάλι!

 9. Κοστανταν says:

  Θα ακούσουμε πολλές νέες προτάσεις! Μακάρι να είχαμε δημοτικές εκλογές κάθε χρόνο!!!

 10. ΣΦΑΙΡΙΑ says:

  κύριε Σπυρίδωνα σταματήστε να πετάτε πυροτεχνήματα
  και να δίνετε φρούδες υποσχέσεις και προτάσεις είτε για πράγματα ανέφικτα όπως είναι η επιστροφή του ΚΕ ΠΟΡΟΣ ως κέντρου εκπαίδευσης είτε αναφερόμενος σε άλλα θέματα τα οποία θα μπορούσατε να υλοποιήσετε,στο παρελθόν, απο τις θέσεις και τα αξιώματα που είχατε σαν Δήμαρχος μέχρι το 2006 και σαν κυβερνητικός αξιωματούχος απο το 2006 και εντεύθεν.
  Αν πραγματικά ενδιαφερόσαστε για την επαναλειτουργία του ΚΕ ΠΟΡΟΣ ως κέντρο προπαίδευσης γιατί το κάνετε σήμερα και όχι πρίν δύο χρόνια όταν το ΓΕΝ απεφάσισε το κλείσιμο του ΚΕ ΠΟΡΟΣ και την μεταφορά του στην Τρίπολη ιδιαίτερη πατρίδα του Αρκά υπουργού κου Αβραμόπουλου.Αν πραγματικά θέλατε την επαναλειτουργία του κέντρου γιατί δεν ενεργήσατε πέρυσι που ήσασταν και σύμβουλος του υπουργού Άμυνας και φυσικά κοντά στα κέντρα απόφασης.
  Δεν το κάνατε τότε γιατί απλούστατα την εποχή εκείνη ο Πόρος ήταν η τελευταία επιλογή και προτίμησή σας αφού πρωταρχικός σας στόχος ήταν μια κυβερνητική θέση (Γ. Γραμματέα ή υποψήφιου Βουλευτή).
  Το ΚΕ ΠΟΡΟΣ είτε το θέλουμε είτε όχι δεν πρόκειται να λειτουργήσει σαν κέντρο εκπαίδευσης γιατί δεν συμφέρει οικονομικά το Κράτος και λειτουργεί απο το 2013 σαν παραθεριστικό κέντρο των Αξιωματικών του Π.Ν. Μην εκμεταλευόσαστε λοιπόν κε Σπυρίδωνα την αγωνία των Ποριωτών για οικονομική ανάπτυξη του νησιού και του βιοτικού τους επιπέδου και μην τους κοροϊδεύετε προτείνοντας τους ανέφικτες λύσεις όπως αυτή του ΚΕ ΠΟΡΟΣ.

 11. antonis karathanasis says:

  παντα ετσι ηταν ο σπυριδωνασ , εξουσιαστησ μονοσ αποφασιζε για ολα και για ολους.τωρα αντι να πιει κανα τσαγακι προσπαθη να πησει τον εαφτό του πρωτα απολα οτι ειναι δυνατοσ και μετραει ακομα.αφτος δεν εχει φιλουσ το ιδιο και ο αβραμοπουλοσ.αλισβεριση να υπαρχει και να μασ κοροιδεβουν.
  ρε πεδιά διαβασα απο το λαζαριδη τισ θεσεις του σπυριδωνα για τον τουρισμο.Εγω που ειμαι αγραμματοσ απορισα πωσ αυτος ηταν περιφεριαρχης.
  αφτο το πολυπλοκο που ειπε” Την δημιουργία Αναπτυξιακής Πολυμετοχικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα” μαλλον ηταν με πολιτικαντικα λογια μια τουριστικη επιτροπη που θα την κουμανταρει ο δημοσ που θα εχει και το πορτοφολι μιας και η ιδια δεν θα εχει χρημα.
  για το συγκινονιακο περίγραψε την κατασταση που εχουμε εδω και χρονια και την μοστραρε για ριζικη αλαγη.μονο που ειπε να μπουν και δρομολογια απο βαρκεσ ..χωρις ομως να ρωτησει τουσ βαρκαρεους.
  Τι να πω για το δημοτικο φέρυ που θα παρει.δηλαδη θα δωσει ο δημοσ ενα εκατομυριο για να παρει ενα φερυμποτ που θα δουλευει ολη τη νυχτα να κουβαλαει κουκουβαγιεσ και αρκουδεσ.εδω ενα λεφοριο στο νεοριο δεν μπορεσαν να συντηρουν και αυτοσ λεει για φερυ χαχαχα.
  Τι να πει κανεισ μορφομενοσ ειναι και λεει οτι γουσταρει και εμεισ οι κινοι θνητοι πρεπει να τον ακουμε με στομα ανοιχτο.
  Τι ειπε ο ανθρωπος χαχαχαχαχα κατακαημενο νησι τι σου μελει να παθεισ αμα σπασει ο εξω αποδω το ποδαρι του και ψηφιση ο κοσμοσ σπυριδωνα

 12. Π.Ρ. says:

  Έτσι μπράβο. Λίγο ακόμη κουτόχορτο για τους ψηφοφόρους. Δε χορτάσαν τόσα χρόνια. Εδώ κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία και ο κ. Σπυρίδωνας βάζει στο τραπέζι την επαναλειτουργία του Κ.Ε. Πόρος.

  Είμαι σίγουρος πως μέχρι τις εκλογές θα έχει δώσει “σκληρή μάχη”, θα παλέψει με “θεούς και δέμονες”, θα κινήσει “γη και ουρανό”, αλλά στο τέλος η ανάλγητη τρόικα και η συγκυβέρνηση δε θα επιτρέψουν να ευοδωθεί το μεγαλόπνοο σχεδιό του.

  Μπεεεεεεεεεεεεεε!!!!

  Τουλάχιστον οι άλλοι βάζουν στο τραπέζι ρεαλιστική πρόταση για παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο δήμο .και αξιοποίηση τους

 13. Ripper says:

  Ρουσφέτι άλλου επιπέδου. Προφανώς ο Σπύριδωνας – που πριν μερικές εβδομάδες έπινε καφέ με τον Αβραμόπουλο στον Πόρο – να ρώτησε τον φίλο του: “Θα με βοηθήσεις προεκλογικά από τη θέση που είσαι;” ο Αβραμόπουλος του απάντησε “δεν ξεχνώ τι έχεις κάνει για εμένα, φυσικά και θα σε βοηθήσω από τη θέση που βρίσκομαι. Τι λες για επιστροφή του ΚΕ Πόρος;”.
  Μην εκπλαγείτε αν ο Αβραμόπουλος, συμφωνήσει να επιστρέψει το ΚΕ Πορος, για να στηρίξει τον φίλο του προεκλογικά.
  Αυτό που όμως που θα ήθελα να ξέρω είναι, αν η πιθανή δέσμευση του Αβραμόπουλου θα ισχύσει σε περίπτωση που θα εκλεγεί ο Δημητριάδης. Αν όχι, τότε θα μιλάμε για το απόλυτο εκβιασμό του εκλογικού σώματος και την απόλυτη παλαιοκομματική ξεφτίλα.

 14. ΜΑΡΙΑ says:

  PANIC ATTACK!!!

 15. ypatia says:

  Μου 8υμιζει λιγο από Κωστανταρα στηνελληνικη ταινια.Θα σας φερουμε κ ποταμια 8α κανουμε κ γεφύρια.

 16. Π.Ρ. says:

  Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο κίνηση πανικού δείχνει η κίνηση του κ. Σπυρίδωνα να ζητήσει προεκλογικά επαναλειτουργία του Κ.Ε.Πόρος.

  Μόνο που δεν μας ενημέρωσε τι έκανε όταν αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του ως κέντρο προπεδευσης. Αλήθεια τότε έκανε τίποτα ή ήταν απασχολλημένος στις Βρυξέλες;

  Και μια τελευταία ερώτηση. Η ταβέρνα “ματίνα” έκοψε αποδείξεις για το κουτόχορτο που σέρβιρε ο κ. Σπυρίδωνας;

  Φάτε κόσμε. Μπεεεεεεεεεεεε!!!!!!!

 17. evaggelia says:

  Ενώ τα τούνελ του Α. Δημητριάδη ειναι “”το”” όραμα. Σε λίγο θα μας πεί και για υποθαλάσσιο τούνελ Πόρο – Πειραιά.

 18. eleni says:

  Μάλλον σας διέφυγαν τα υπόλοιπα του άρθρου κ. Ευαγγελία.

  Όπως π.χ. η επαναφορά της συγκοινωνίας με τις βάρκες. Ναι αυτό που υποσχέθηκε ο κ.Σπυρίδων σαν να μην το είχε ξαναπεί ποτέ κανείς. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι γραμμένο από τον κ. Δημητριάδη.

  Όσο για τα τούνελ -κάτι απολύτως εφικτό τεχνικά- το βρίσκω φυσιολογικό κάποια παλαιά μυαλά να μην το καταλαβαίνουν. Χρειάζεται και λίγο φρεσκάδα για να αντιληφθείς κάποια πράγματα.

  Προτείνω πάντως ο αρχηγός σας να ζητήσει απο τον κ.Αβραμόπουλο να ξανασυστήσει το Κ(ίνημα).Ε(λεύθερων).Π(ολιτών). με έδρα το Κ(έντρο).Ε(κπαίδευσης). Π(όρου),ώστε να γίνει ο Πόρος πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους……
  Καλό ε;;;

 19. Π.Ρ. says:

  @ evaggelia : Μάλλον βρίσκεστε υπό συγχηση. Υποψήφιος δήμαρχος κατεβαίνει ο Γιάννης Δημητριάδης. Όχι ο Αλέξης. Ο Αλέξης εξέφρασε τη δική του άποψη και δεν ξέρω τι νόημα έχει να ασκούμε κριτική σε μια προσωπική του ιδέα.

 20. Νemesis,
  να διευκρινήσω πως δεν ψηφίζω στον Πόρο, γιατί το νησί δεν αποτελεί τον μόνιμο τόπο διαμονής μου, και πως ό,τι γράφω στις ελάχιστες παρεμβάσεις μου στις προεκλογικές σας συζητήσεις, δεν έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα, καθότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την δράση και την αποτελεσματικότητα των υποψηφίων. Τα σχόλιά μου έχουν να κάνουν με τα γενικότερα θέματα της Τ.Α., όπως και με την εικόνα που έχω για τον Πόρο ως επισκέπτης.

  Αυτό που σχολίασα εδώ, λοιπόν, ήταν η ουσία της συγκεκριμένης πρότασης. Για την ουσία της οποίας δεν διαφωνείς, όπως συμπεραίνω από το σχόλιό σου, αφού δέχεσαι πως η λειτουργία του Κ.Ε.Πόρου αποτελεί παράγοντα προσέλκυσης κόσμου (σημαντικό παράγοντα λέω εγώ).

  Το ζήτημα που βάζεις, αυτό των κακών επαγγελματιών εστίασης που με την συμπεριφορά τους δυσφημούν το νησί, είναι σοβαρό, αλλλά δεν στέκει ως επιχείρημα για να τεθεί σε αμφισβήτηση η χρησιμότητα της επαναλειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης. Οι κακοί επαγγελματίες λειτουργούν αποτρεπτικά όλο το χρόνο, σε όλους τους τόπους, και υποθέτω πως στον Πόρο λειτουργούν φορείς και σωματεία που μπορούν να συμβάλλουν στην εξάλειψη του φαινομένου.

  Τέλος, από προσωπική εμπειρία χρόνων, έχω πολύ καλές, έως άριστες, εντυπώσεις από συγκεκριμένες επιχειρήσεις εστίασης (και όχι μόνον εστίασης) και το ίδιο καλές εντυπώσεις αποκομίζουν γνωστοί και φίλοι, που έρχονται στον Πόρο και ζητούν προτάσεις γνωρίζοντας την επαφή μου με το νησί. Είναι άδικο, και για το νησί και για τους επαγγελματίες, να γενικεύεις με την αναφορά στην “συμπεριφορά των επαγγελματιών της εστίασης” και όχι στην συμπεριφορά ΚΑΠΟΙΩΝ επαγγελματιών της εστίασης, που δημιουργούν το πρόβλημα.

 21. Νemesis says:

  Κατερίνα Σ.Μ.
  Η ουσία της πρότασης δεν είναι καθόλου κακή αν η ίδια η πρόταση ήταν ρεαλιστικά πραγματοποιήσιμη πράγμα το οποίο δεν είναι, και σε παραπέμπω στο παραπάνω σχόλιο της ΣΦΑΙΡΙΑ,που είναι και η πραγματικότητα όσο για τους επαγγελματίες εστίασης δεν το παρέθεσα σαν επιχείρημα για την μη λειτουργία του Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ αλλά για το επιχείρημα σου ότι απ αυτούς που επισκέπτονταν το νησί με αφορμή το Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ πολλοί απ’αυτούς αγάπησαν το νησί και επανέρχονται τακτικά, λυπάμαι που θα στο χαλάσω αλλά οι περισσότεροι απ αυτούς έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις,για τους λόγους που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο, σ’αυτή την περίπτωση το Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ μόνο δυσφήμηση έκανε στο νησί.Όσο για την προσωπική εμπειρία χρόνων που λες ότι έχεις και είναι άριστες οι εντυπώσεις σου,πραγματικά χαίρομαι που βρίσκω έναν άνθρωπο που έχει διαφορετική άποψη από την πλειονότητα,μιλώ πάντα και εξ’ολοκλήρου για επιχειρήσεις εστίασης(και δεν βάζω το όλες) γιατί εκεί γινόταν το μεγάλο πάρτι. Όσο για τις ¨προεκλογικές μας συζητήσεις¨ όπως λες δεν τις κάνουμε απλώς και μόνο για να τις κάνουμε αλλά πλέον δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία και εκμετάλευση θεμάτων (όπως π.χ το Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ )που έχουν κλείσει προ πολλού.

Σχολιάστε