Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός στο Δ.Σ. Πόρου (βίντεο)photo (55)Την Δευτέρα και την Τρίτη 15&16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι εξ αναβολής (λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το κυριότερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πόρου για το 2015. Πέρα από το Τεχνικό Πρόγραμμα, και όπως θα διαπιστώσετε και στο βίντεο του Porosnews, στη συνεδρίαση, υπήρξε ενημέρωση για τις καταστροφές, συζητήθηκε κατεπείγον θέμα για τον βιολογικό, συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός του ΔΛΤ, το Πρόγραμμα Δράσης και ο Προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΠ. Συζητήθηκε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης απόρων για τα Χριστούγεννα. Επίσης συζητήθηκε ως κατεπείγον ένα θέμα για τα ελαιόδεντρα της κληρονομιάς Σαμπάνη.
Η κα Μητσιοπούλου άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για το Τεχνικό Πρόγραμμα και ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές που προέκυψαν από την θεομηνία.
Ο Δήμαρχος δήλωσε πως μετά τη θεομηνία, θα γίνει αναμόρφωση, τόσο στο Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο και στον Προϋπολογισμό.
Ιδιαίτερα ζωηρός ήταν ο διάλογος ανάμεσα στον Δήμαρχο Πόρου και τον κ. Μωρόπουλο για το θέμα της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Καραπολίτι, αλλά και για το θέμα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας, τις αρμοδιότητες του, το ρόλο του σε σχέση με τους δύο δήμους, αλλά και την αδράνεια των τελευταίων ετών, όπως για παράδειγμα στο θέμα της ανακύκλωσης.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο της συνεδρίασης της Δευτέρας 15/12.

Την Τρίτη 16/12 συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πόρου για το έτος 2015. Στην συνεδρίαση της Τρίτης, ήταν παρών και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος απουσίαζε στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Στην εισήγηση του, ο Δήμαρχος Πόρου, ανέφερε πως ο Προϋπολογισμός του 2015, βασίζεται στο προσχέδιο που είχε συντάξει η προηγούμενη δημοτική αρχή, και το είχε εγκρίνει μέσα στην προθεσμία που προβλεπόταν από το Νόμο και με ενσωματωμένες τις παρατηρήσεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Στον Προϋπολογισμό είναι ενσωματωμένες και οι αλλαγές των δημοτικών τελών, που ψηφίστηκαν προσφάτως.
Από την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, δεν έλειψε η έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Δήμαρχο και την κα Μητσιοπούλου αρχικά και τον κ. Σπυρίδωνα στη συνέχεια, με αρκετές αναφορές στο παρελθόν, όπως θα διαπιστώσετε και στο βίντεο της συνεδρίασης.
Ο κ. Σπυρίδων, δήλωσε πως ο προϋπολογισμός είναι ο καθρέφτης του Δήμου, και χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2015 «άρρωστο», διότι από τα 4,5 εκ. έσοδα, το 1 εκ. είναι επιχορήγηση από το κράτος, και τα 2,5 εκ. είναι χρέη παρελθόντων ετών, επισημαίνοντας πως αυτά τα χρέη δύσκολα θα εισπραχτούν σε περίοδο κρίσης.
Απαντώντας ο κ. Δημητριάδης, ανέφερε πως η κατάσταση που «κληρονόμησε» από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν χαοτική, και πως μεγάλη ευθύνη φέρουν η πλειοψηφία των συμβούλων που απαρτίζουν την σημερινή μειοψηφία. «Συμφωνώ ότι ο Προϋπολογισμός αυτός είναι «άρωστος», όμως αυτό, δεν οφείλεται σε εμάς. Οφείλεται στην προηγούμενη δημοτική αρχή και την πολιτική που ασκούσε τόσα χρόνια. Με τους συμβούλους, που εσείς διαλέξατε για να τους επιβραβεύσετε για το πόσο καλοί ήταν και τους ξαναβάλατε στον δικό σας συνδυασμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης και δήλωσε πως για του χρόνου, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για την σημερινή δημοτική αρχή.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο της συνεδρίασης της Τρίτης 16/12.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Παναγιώτης Μουστάκας says:

    Δυστυχώς ο ήχος των VIDEO είναι πολύ χαμηλός με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παρακολούθηση της συζητήσεως.Πλέον αυτού η διάρκεια των VIDEO είναι μεγάλη με αποτέλεσμα την μη ενημέρωση των αναγνωστών/ακροατών.Κρίνω σκόπιμο και προτείνω σε νέα δημοσίευση να δημοσιευθούν επιγραμματικά τα έργα των οποίων απεφασίσθη η εκτέλεση.

Σχολιάστε