Τελετή αποκαλυπτηρίων αναθηματικής πλάκας στην «οικία Ιωάννη Καποδίστρια» στις 8.10.2016%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 13:15, θα πραγματοποιηθεί τελετή αποκαλυπτηρίων αναθηματικής πλάκας στην οικία του πρώτου Κυβερνήτη του Νέου Ελληνικού Κράτους Ιωάννη Καποδίστρια (πλησίον πρακτορείου εφημερίδων στην παραλία του Πόρου), σε ανάμνηση της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου Μαρκ Βούλγαρη στον Έλληνα Κυβερνήτη στις 17 Σεπτεμβρίου 1828, η οποία σηματοδότησε την έναρξη των επίσημων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πόρου και την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και εντάσσεται στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, αναμένεται να δώσει το παρών ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Αλεξέι Μεσκόβ. Η κατασκευή και η τοποθέτηση της αναθηματικής πλάκας στην οικία, η οποία το 1828 αποτέλεσε το Κυβερνείο του Ελληνικού κράτους, ενώ σήμερα αποτελεί ιδιωτική ιδιοκτησία, γίνονται με δαπάνη χορηγού από τη Ρωσία, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 
Σχολιάστε