Τα παραδοσιακά σκαριά και ο Πόρος, πρωτοσέλιδο στην “Καθημερινή” (βίντεο)13310475_558938434285465_8096304947629931215_nΜια φωτογραφία από τον Πόρο, φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της σημερινής «Καθημερινής». Συγκεκριμένα, στα παραδοσιακά καΐκια που βρίσκονται προς εξαφάνιση, και που φιλοξενήθηκαν στο 4ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών του Πόρου, αφιέρωσε το σημερινό της πρωτοσέλιδο η Κυριακάτικη «Καθημερινή».

Το αφιέρωμα της Μαργαρίτας Πουρναρά, έχει τον δραματικό τίτλο «Νιώθω σαν να μου κόβουν το χέρι…» και περιγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια της διάσωσης της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης. Μιας τέχνης 2.500 ετών.
Στον Πόρο, μόνο περηφάνια μπορούμε να αισθανόμαστε που συμβάλαμε στην προβολή αυτού του σκοπού.
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα μίνι ρεπορτάζ για το θέμα, ενώ μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ της κ. Πουρναρά στον σύνδεσμο που σας παραθέτουμε:

Η «Κ» ταξιδεύει στις Σπέτσες και στον Πόρο, συναντά παλιούς καραβομαραγκούς, μάστορες μιας ξεχασμένης πλέον τέχνης, καθώς και ιδιοκτήτες παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών τα οποία κινδυνεύουν με αφανισμό. Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ.

Ρεπορτάζ: Μαργαρίτα Πουρνάρα/ Κάμερα Πόρος: Νίκος Κοκκαλιάς/ Κάμερα Σπέτσες: Enri Canaj/ Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου/ Επιμέλεια βίντεο: Γιάννης Παπαδόπουλος
Σχολιάστε