Τα δρομολόγια Πόρου – Γαλατά στο Σ.Α.ΣΑπό τον Δήμο Πόρου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου αναφορικά με τη συνεδρίαση συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με θέμα την τροποποίηση των δρομολογίων των φέρυ μπωτ της γραμμής Πόρου – Γαλατά.

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Πόρου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με θέμα την τροποποίηση των δρομολογίων των φέρυ μπωτ της γραμμής Πόρου – Γαλατά.
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών στην Ακτή Βασιλειάδη Πειραιά την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, όπου ο Δήμος Πόρου έκανε αισθητή την παρουσία του και εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Πόρου Δημήτρη Στρατηγό, την Αντιδήμαρχο Σταματίνα Μητσιοπούλου, την Δ.Σ. Νάγια Κοράλλη ως εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας, την Δ.Σ. Μαργαρίτα Θανασούρα-Μάνδηλα και τον Δ.Σ. Δημήτρη Συξέρη που εκπροσώπησε την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είχε συμπεριληφθεί και το αίτημα της Κοινοπραξίας Πόρου – Γαλατά για τροποποίηση των δρομολογίων των φέρυ-μπωτ για την περίοδο από 1.11.2012 έως 31.10.2013.
Ο Δήμαρχος Πόρου κατέθεσε τις αποφάσεις του Δ.Σ. που έχουν ομόφωνα ληφθεί και εξέθεσε το πρόβλημα που δημιουργείται με τη μείωση των δρομολογίων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί χάριν της επιχειρηματικότητας να θυσιάζεται το κοινό καλό και να μην εισακούγεται η βούληση της τοπικής κοινωνίας, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ιδίως στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού που δεν πετυχαίνουν μέσα από τις συνεδριάσεις αυτές να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τον οποίο και εκπροσωπούν.
Τον λόγο στη συνέχεια έλαβαν η εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Δ.Σ. κ. Νάγια Κοράλλη και ο Δ.Σ. κ. Δημήτρης Συξέρης ως Πρόεδρος της 2
Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας και ως Γραμματέας του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και το αίτημα της ένταξης του πλοίου «Πρωτεύς» στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιά – Πόρος και το ανάπαλιν, ώστε να εκτελέσει τα δρομολόγια του πλοίου ΄΄Νεφέλη΄΄, με απουσία εκπροσώπησης του πλοιοκτήτη. Ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε σθεναρά την πρόταση αυτή, ούτως ώστε να μην περικοπούν τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Πόρου, ερχόμενος σε αντίθεση με εκπρόσωπο της Hellenic Seaways. Σε παρατήρηση μέλους της Επιτροπής ότι ειδικά ο Πόρος εξυπηρετείται και οδικά ο Δήμαρχος Πόρου αντέτεινε το επιχείρημα πως καμία εξυπηρέτηση δεν παρέχεται αφ’ ης στιγμής συζητείται το θέμα της περικοπής των δρομολογίων των φέρυ – μπωτ Πόρου – Γαλατά, καθιστώντας τον Πόρο μη προσβάσιμο και πως πρέπει να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα με κάθε δυνατό τρόπο.
Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί.
Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να διαβάσετε την σχετική απόφαση 72/2012 που ελήφθη στην 11η Συνεδρίαση του Δ.Σ. Πόρου της 7ης Ιουνίου 2012 με θέμα τα δρομολόγια των φέρυ μπωτ Πόρου – Γαλατά.
Συνεδρίαση11η – Απόφαση 72_2012
Σχολιάστε