Τα «βρήκαν» ΕΠΕΣΤ και ΕΣΜΕΘ για το ναυτικό σαλόνι του ΠόρουIMGP0158Ευχάριστες είναι τελικά οι εξελίξεις στο θέμα της διοργάνωσης του σαλονιού τουριστικών σκαφών που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου στον Πόρο. Όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από αρκετές διαπραγματεύσεις η «Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ)» ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ)»και ο «Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)», αποφάσισαν τελικά να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνδιοργανώσουν το 13ο Poros East Med Yacht Show.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της θέσης του Ελληνικού Yachting στις κλασικές αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης αλλά και η δυναμική διείσδυση στις ανερχόμενες αγορές της Ρωσίας, των Αραβικών και των Ανατολικών χωρών. Αυξημένο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον των ναυλομεσιτών και τον τουριστικών πρακτόρων για τη φετινή έκθεση, σύμφωνα με τι μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής. Στα πλαίσια του 13ου East Med Yacht Show θα διοργανωθεί για πρώτη φορά το East Med Yacht Summit με σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση θεμάτων που άπτονται του Yachting στη Μεσόγειο όπως:

  • Το φορολογικό καθεστώς για τα σκάφη αναψυχής στη Μεσόγειο
  • Το νέο σχέδιο νόμου για τον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό
  • Μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο
  • Η ανάπτυξη των αερομεταφορών στο Αιγαίο και η εισαγωγή των υδροπλάνων
  • Παροχή βοήθειας στη θάλασσα
  • B2B συναντήσεις μεταξύ φορέων, επιχειρήσεων και πλοιοκτητών

Ακολουθεί η ανακοίνωση των φορέων:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η «Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού» και ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών» ανακοινώνουν την ανανέωση της δωδεκαετούς συνεργασίας τους για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του 13ου East Med Yacht Show, που διοργανώνεται και φέτος στον Πόρο 2-7 Μαΐου 2014. Η συμμετοχή φέτος και του ΗΑΤΤΑ, καθώς και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχει προηγηθεί κοινή ανακοίνωση της ΕΠΕΣΤ και του HATTA για το ίδιο θέμα.

Εντωμεταξύ, προχωρεί κανονικά και η διοργάνωση του Mediterranean Yacht Show του Ναυπλίου – που θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημερομηνίες –  όπου διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο  Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA).

 
Σχολιάστε