Σ. Σπυρίδων: “Όχι στην υποβάθμιση/κατάργηση του Πολεοδομικού Γραφείου Πόρου”ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟ επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το θέμα που αφορά το Πολεοδομικό γραφείο Πόρου έφερε προς συζήτηση,προκειμένου να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 16 Μαϊου ο κ.Σπυρίδων.

Αφού αναφέρθηκε στην υποχρέωση  μας,  σύμφωνα με τον νόμο ‘Καλλικράτη’ να διατηρήσουμε το Πολεοδομικό γραφείο (σήμερα Υπηρεσία Δόμησης) στον Δήμο μας, στη συνέχεια ανέπτυξε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει όχι μόνο για τους πολίτες του Πόρου αλλά και ολόκληρης της Τροιζηνίας η υποβάθμιση ή πολύ χειρότερα η κατάργηση της Πολεοδομίας Πόρου.
Στην δύσκολη περίοδο που ζούμε τα έξοδα μετακίνησης στον Πειραιά είναι για πολλούς συμπολίτες μας δυσβάστακτα.
Επίσης η απώλεια μιας ακόμη υπηρεσίας (μετά την ΔΟΥ, το ΙΚΑ κ.α.) θα συμπλήρωνε την κατάργηση του Πόρου ως διοικητικού κέντρου.
Αφορμή για το θέμα της Πολεοδομίας το έφερε ο κ Σπυρίδων πριν από την συνεδρίαση της 16ης Μαϊου, ήταν η απόφαση του κ.Δημητριάδη να μετακινήσει πλήρως (εξυπηρετούσε δύο μέρες την εβδομάδα) τον μοναδικό πολιτικό μηχανικό κ. Δανόπουλο από την πολεοδομία στα γραφεία του Δήμου.
Έτσι η Πολεοδομία θα έμενε ,σύμφωνα με την σχετική απόφαση, μόνο με δύο αρχιτέκτονες δηλ τον κ. Βασιλακόπουλο και την κ. Κέπα η οποία μάλιστα έχει ζητήσει (και κατα πάσα πιθανότητα θα γίνει) να μετατεθεί στην Αθήνα.
Δηλαδή κατά την αποψή μας οδηγούμαστε νομοτελειακά στην υποβάθμιση ή ακόμη στην de facto κατάργηση του πολεοδομικού γραφείου Πόρου.
Η απάντηση του κ. Δημητριάδη ήταν ότι δεν είναι στις σκέψεις και στις προθέσεις του να καταργηθεί η Πολεοδομία.
Εμείς δεν κρύβουμε την έντονη ανησυχία μας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
Είναι βέβαια ευνόητο ότι θα κάνουμε ότι απαιτείται από τον θεσμικό μας ρόλο όχι μόνο να συνεχίσει η Πολεοδομία να παρέχει τις μέχρι τώρα υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, αλλά και να τις αυξήσει, (θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων), με το τμήμα αυθαιρέτων που σήμερα ανήκει στον Δήμο Πειραιά.
Επίσης θα εξυπηρετούσε πολύ και θα συνέβαλε στην διατήρηση των παραδοσιακών στοιχείων των οικισμών, και στη μείωση της ταλαιπωρίας και των εξόδων των συμπολιτών μας,  αν υπήρχε δυνατότητα για τα θέματα της Επαρχίας να συνεδρίαζε στον Πόρο και όχι στον Πειραιά και η Αρχιτεκτονική επιτροπή.
ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”Σχολιάστε