Σύσκεψη για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο ΣαρωνικόΟλοκληρώθηκε χθες το βράδυ Δευτέρα 16 Ιουλίου, η συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη, μετά από αίτημα των Δημάρχων του Αργοσαρωνικού και με τη μεσολάβηση του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.
Στον 1ο κύκλο συνομιλιών με τον Υπουργό μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο εκπρόσωπος του Πόρου στο Δίκτυο Δ.Σ. Δημήτρης Μωρόπουλος και ο Δ.Σ. Δημήτρης Συξέρης ως γραμματέας του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, οι οποίοι έθεσαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Στη συνάντηση συμμετείχε εκτός από τον Υπουργό Ναυτιλίας και ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Λίτινας καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου που στήριξε τις θέσεις των Δήμων και Φορέων του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμαρχος Πόρου, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας και ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Δ. Συξέρης καταθέσαν 4 συνολικά υπομνήματα για το θέμα της Ακτοπλοικής Σύνδεσης των περιοχών μας και άλλων προβλημάτων. Το υπόμνημα του Δημάρχου είχε αναφορά και στα θέματα των φέρρυ Πόρου-Γαλατά καθώς και στο ζήτημα των Λιμενικών Ταμείων των μικρών Δήμων. Ο κ. Συξέρης κατέθεσε κοινή επιστολή της Ε.Τ.Α.Π Πόρου & Τουριστικών – Επαγγελματικών Φορέων του Πόρου (την συνυπογράφουν εκτός από τον ίδιο και τον Γραμματέα Γιώργο Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δμωατίων Διαμερισμάτων Πόρου-Γαλατά κ. Τσούκας Μπάμπης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Αναστάσιος Παπαχρήστου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Λεμβούχων Πόρου-Γαλατά κ. Γιάννης Ρετιτάγκος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Πόρου κ. Θεόδωρος Δεβεζόγλου).

Επίσης ο κ. Συξέρης κατέθεσε επιστολή του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου που αναφέρεται στο θέμα των φέρρυ Πόρου-Γαλατά, ενώ ο Δήμαρχος έκανε πρόταση στο Υπουργό να ακολουθήσει νέα σύσκεψη σε εύλογο χρονικό διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά μόνο τον Πόρο, κάτι που απεδέχθη ο Υπουργός.
Να σημειώσουμε πως και οι φορείς της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, είχαν καταθέσει υπόμνημα με τις προτάσεις τους.

Στη συνέχεια ο κ. υπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν ολόκληρη την περιοχή του Αργοσαρωνικού.
Από πλευράς τους οι ακτοπλόοι, αφού άκουσαν προσεκτικά τα ζητήματα που τέθησαν, δεσμεύτηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους την Τετάρτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πόρου, οι εντυπώσεις από την συμμετοχή ήταν καλές και οι συνομιλίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, καθώς υπήρχε διάθεση συνεργασίας από όλες τις πλευρές.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Το πρόβλημα της Ακτοπλοικής σύνδεσης των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας-Μεθάνων με τον Πειραιά, είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την επιβίωση των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων.

    Η χθεσινή σύσκεψη ήταν πολύ σημαντική και πρέπει να αποτελέσει την απαρχή κοινής δράσης των Δήμων του Αργοσαρωνικού για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η στάση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη, των 4 Δημάρχων και των υπόλοιπων εκπροσώπων των Φορέων ήταν πολύ καλή και ιδιαίτερα δυναμική. Ειδικότερα οι απόψεις που εξέφρασαν ο Δήμαρχος Πόρου Δ. Στρατηγός και ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Γ.Σαμπάνης, στόχευσαν στην καρδιά του προβλήματος και εξέφρασαν όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες από τους δύο γειτονικούς Δήμους στη σύσκεψη.

    Ανεξάρτητα με τις διαφορές που μπορεί να έχουμε για επιμέρους ζητήματα των περιοχών μας, όλοι οι τοπικοί Φορείς πρέπει να στηρίξουν τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους για να μπορέσουν να πιέσουν αποτελεσματικά τους εκπροσώπους του Κράτους και τις Ναυτιλιακές Εταιρείες για να βρεθεί επιτέλους λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αφορά όλους μας.

Σχολιάστε