Σύσκεψη για τα προβλήματα της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Πόρουkatsikaris3Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης συγκάλεσε νέα ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού δικτύου Πόρου. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο πρώην Δήμαρχος και Περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, ο Γενικός Διευθυντής υποδομών της Περιφέρειας Θόδωρος Καρδοματέας, ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων Νάσος Μοσχολέας και συνεργάτες τους τεχνικοί.

Μετά από την παρουσίαση των αυτοψιών που έγιναν από τις διευθύνσεις της Περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα και μετά από εκτενή διάλογο, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

 1. Ο Δήμος Πόρου να προβεί σε άμεση διαδικασία εγκατάστασης ομάδας συντήρησης των εγκαταστάσεων δικτύου αποχέτευσης και της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.
 2. Την εκπόνηση από το Δήμο Πόρου μελέτης συνολικής διάγνωσης των προβλημάτων για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου και της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.
 3. Η Περιφέρεια Αττικής δημοπρατεί άμεσα έργο για την αποκατάσταση επειγουσών αναγκών λειτουργικής αναβάθμισης αντλιοστασίων και προστασίας των αντλιών και των δικτύων.
 4. Η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας εγγράψει στον προϋπολογισμό της ποσό 610.000 ευρώ για την δομική αποκατάσταση της λειτουργίας της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, αναλαμβάνει τη δέσμευση να οριστικοποιήσει την τελική πίστωση, με βάση τη μελέτη συνολικής διάγνωσης των προβλημάτων που θα παραδώσει ο Δήμος Πόρου και να κατασκευάσει το έργο.

 

O Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού Πόρου. Δύο φορές -πέρυσι και προσφάτως- για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας απέστειλε βυτιοφόρα σε αντίστοιχες βλάβες. Προχωράει την άμεση δημοπράτηση επειγουσών εργασιών στις αντλίες, τα αντλιοστάσια και το δίκτυο, ενώ είναι έτοιμη με συγκεκριμένη δέσμευση χρημάτων να κατασκευάσει το έργο δομικής αποκατάστασης, αμέσως μόλις ο Δήμος Πόρου παραδώσει τη σχετική μελέτη συνολικής διάγνωσης των προβλημάτων. Η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και εγώ προσωπικά, είμαστε παρόντες στο πλευρό του Δήμου Πόρου για να στηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και την συνολική επίλυση του χρόνιου προβλήματος με καθαρές και οριστικές λύσεις».
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΑ says:

  Αν διαβάζανε οι αρμόδιοι με προσοχή τα άρθρα του POROSNEWS και τα σχόλια των αναγνωστών που αγωνιούν, τουλάχιστον θα ήταν πιο συγκεκριμένοι και πιο σαφείς!

 2. Αλλαγή Πορείας says:

  Για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών, διευκρινίζουμε ότι οι αναφερόμενοι αιρετοί εκπρόσωποι που έλαβαν μέρος στην εν λόγω σύσκεψη είναι εκείνοι που προφανώς κλήθηκαν σε αυτή. Κάνουμε τη συγκεκριμένη διευκρίνιση τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την απουσία εκπροσώπων της μειοψηφίας του Δήμου Πόρου (δεν γνωρίζουμε αν είχαν κληθεί ο Δήμαρχος και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας, οι οποίοι επίσης δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη).

  παράταξη μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πόρου, “Αλλαγή Πορείας”

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Τουλάχιστον στην απόφαση 2 δικαιώθηκαν αυτοί που ζητούσαν μελέτη διάγνωσης των προβλημάτων του έργου.
  1 και 3 είναι πρόχειρη αντιμετώπιση προβλημάτων μέχρι τη λύση. Αν είναι να γίνει τελευταία φορά ας είναι…

Σχολιάστε