Σύσκεψη για τα εκτελεστέα αθλητικά έργαDSC_0580Η πορεία υλοποίησης των αθλητικών  έργων στα νησιά και σε Τροιζήνα-Μέθενα εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη  Χατζηπέρου,  παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, κου Σπύρου Πάντζα, εκπροσώπων των Δήμων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τονίστηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της αντιπεριφέρειας για τον Αθλητισμό, κυρίως στα νησιά όπου οι δυνατότητες για άθληση, ψυχαγωγία κλπ, είναι περιορισμένες. Όπως δήλωσε ο κ.Χατζηπέρος είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα να μην παρέχεται η δυνατότητα στη νεολαία να αθληθεί. Οι αθλητικές ομάδες των νησιών είναι υποχρεωμένες να μετακινούνται δια θαλάσσης σε κοντινούς Δήμους, προκειμένου να προπονηθούν και να αγωνιστούν, επιβαρυμένες με όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις των μετακινήσεων (ταλαιπωρία, χάσιμο πολύτιμου χρόνου, οικονομική επιβάρυνση κ.α.).
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Η ανάγκη έχει περιγραφεί αρκετές φορές, ενώ ταυτόχρονα έχει αναφερθεί από τον ίδιο κόσμο η άποψη ότι υφιστάμμενες αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει ταυτόχρονα να απομακρυνθούν από τον αστικό ιστό, με αποτέλεσμα την όξυνση του παραπάνω προβλήματος. Δυστυχώς δεν υπάρχει ικανοποιητικός πολεοδομικός σχεδιασμός, και ακόμα χειρότερα, θεωρείται και κακό προς αποφυγή κάτι τέτοιο, καθώς η άναρχη δόμηση χωρίς σεβασμό στο σύνολο, είναι συνήθεια γενεών.

    Αν δεν γίνει δημόσιος διάλογος να διατυπωθούν οι ανάγκες και να εξηγηθούν οι συνέπειες κάθε δράσης, δυστυχώς θα γίνονται έργα τα οποία θα ξαναδιορθώνονται αργότερα.
    Δυστυχώς δεν μας έχει εντυπωθεί στην συνείδησή μας, ότι είναι πιο οικονομικό να κάνεις πειράματα στο χαρτί, αντί να κάνεις απευθείας δοκιμές με κατασκευές.

Σχολιάστε