Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Πόρουφωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο βιολογικός καθαρισμός Πόρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Αλλαγή Πορείας» της μείζονος μειοψηφίας, το νησί δυσφημίστηκε ακόμη μια φορά κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, από την εκροή ανεπεξέργαστων λυμάτων στο λιμάνι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ. Δημητριάδης και Πάνου υπέβαλλαν μήνυση στο Λιμεναρχείο Πόρου για τα ανεπεξέργαστα λύματα που εξέρεαν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα στην ένωση του πλωτού με τον ξύλινο προβλήτα του λιμανιού. Με την σειρά μας, ελπίζουμε να μη γίνουμε ρεζίλι στην Έκθεση Τουριστικών Σκαφών, που θα γίνει στο νησί σε δυο εβδομάδες.
Δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση της «Αλλαγής Πορείας».

«Τα χρόνια προβλήματα του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Πόρου και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την επίλυσή τους, συνεχίζουν να δυσφημίζουν τον Πόρο και να τον πλήττουν οικονομικά σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Η εκροή ανεπεξέργαστων λυμάτων στο λιμάνι δεν σταμάτησε ούτε τις ημέρες του Πάσχα, ενώ για ακόμα μια φορά, όπως δυστυχώς συνηθίζεται τις περιόδους μεγάλης τουριστικής κίνησης, πραγματοποιήθηκαν ολονύκτιες εργασίες σε φρεάτια του δικτύου σε κεντρικά σημεία του νησιού.
Η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της παράταξής μας. Από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε ζητήσει, μαζί με την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο τη «Διάγνωση των προβλημάτων της μονάδας και του δικτύου του Βιολογικού Καθαρισμού και την διατύπωση συνολικής πρότασης για την επίλυσή τους» και την κοινοποίηση αναλυτικών οικονομικών και διοικητικών στοιχείων που αφορούν το έργο. Ωστόσο, η πάγια θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και, άρα, ότι δεν χρειάζεται να ληφθεί κανένα μέτρο. Μοναδική λύση που μας απομένει, αν θέλουμε κάποια στιγμή το έργο να λειτουργήσει σωστά, είναι η καταγγελία της δυσλειτουργίας του και η αναφορά των προβλημάτων στις αρμόδιες αρχές, ώστε να πετύχουμε το αυτονόητο: να αποδείξουμε ότι υπάρχει πρόβλημα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιάννης Δημητριάδης και ο επικεφαλής της ελάσσονος, Δημήτρης Πάνου, υπέβαλλαν μήνυση στο Λιμεναρχείο Πόρου για τα ανεπεξέργαστα λύματα που εξέρεαν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα στην ένωση του πλωτού με την ξύλινη προβλήτα του λιμανιού. Η εικόνα αυτή ήρθε να προστεθεί στους σωρούς σκουπιδιών που κατέκλυζαν τους κάδους της παραλίας, στα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε κάθε σημείο του λιμανιού, στην ανεπάρκεια κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στις πολύωρες διακοπές υδροδότησης και σε άλλα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον Πόρο και το φετινό Πάσχα. Μια τέτοια εικόνα δεν αρμόζει στο νησί μας και είμαστε αποφασισμένοι να την ανατρέψουμε».
Σχολιάστε