Συνεχίζονται οι συναντήσεις του ΔΡΑΣΕ – Ενημερωθείτε από το site του Συλλόγου Πολιτών και ΚαταναλωτώνspporouΗ πρωτοβουλία «Δράσε ή Σκάσε» του Συλλόγου Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου, έχει καταφέρει να βγάλει αρκετούς ποριώτες από το «καβούκι» τους και να τους συγκεντρώσει στις ανοιχτές συζητήσεις των ομάδων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να επεξεργαστούν τις ιδέες που κατατέθηκαν στην πρώτη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δυο συναντήσεις της ομάδας εργασίας για την διεξαγωγή αυτοδιαχειριζόμενου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ στον Πόρο, μια συνάντηση της ομάδας Καθαρισμών και Χαρτογράφησης και μια συνάντηση της ομάδας Διανομής Τροφίμων.

Τα νέα των εθελοντικών δράσεων μπορείτε να τα μαθαίνετε από την νέα ιστοσελίδα του Συλλόγου Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου, αλλά και το ιστολόγιο της Πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα η ομάδα για τη διεξαγωγή αυτοδιαχειριζόμενου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ μέσα από τις δυο συναντήσεις, επιχείρησε να θέσει το πλαίσιο και τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η διοργάνωση.  Στις δυο συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες του νησιού και αναμφίβολα η διοργάνωση του φεστιβάλ συγκεντρώνει μέχρι σήμερα τους περισσότερους εθελοντές.

Σε χαλαρό κλίμα με καφεδάκι και κάτω από τους ήχους ροκ μουσικής, πραγματοποιήθηκε στις 19/2 η πρώτη συνάντηση της Ομάδας καθαρισμών και Χαρτογράφησης.

Ο πήχης τέθηκε ψηλά αρχίζοντας από τον καθαρισμό την χαρτογράφηση την ανάδειξη και την ονοματολογία ξεχασμένων μονοπατιών του Νησιού μας. Μονοπάτια από τα οποία πολλά είχαν εμπορικό όφελος, μιας και αυτές τις εποχές γινόταν η διακίνηση προϊόντων.
Πληροφορίες για το πρώτο μονοπάτι που διαβεί η ομάδα, θα γνωστοποιηθεί σε νεώτερη ανακοίνωση.

Τέλος, την πρώτη της συνάντηση πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας που αναπτύσσει την ιδέα αλληλεγγύης και Διανομής Τροφίμων. Η συνάντηση έγινε επίσης την Τετάρτη 19/2 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ναού Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στον Πόρο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των μελών της Ομάδας και συζήτηση πάνω στα θέματα οργάνωσης.

Πληροφοριακά, το αντικείμενο που δραστηριοποιείται η Ομάδα είναι η διανομή τροφίμων καθώς και μαγειρεμένου φαγητού από ταβέρνες του νησιού σε ανήμπορους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Σε αυτήν την ομάδα θα μπορούν επίσης να απευθύνονται όσοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τρόφιμα.

Πέρα από τις πρώτες συναντήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, βρίσκονται στα σκαριά και οι υπόλοιπες ιδέες που εκφράστηκαν στην πρώτη συνάντηση της πρωτοβουλίας και για τις οποίες, μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Πολιτών και Καταναλωτών και στο ιστολόγιο της Δράσης.

Είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι ομάδες από νέους εθελοντές ώστε να ενισχυθεί επί της ουσίας η ενότητα των πολιτών του νησιού και να βγει κάτι καλό από την όλη προσπάθεια.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

http://spkporou.weebly.com/

http://ideesgiatonporo.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8.html

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Σπύρος says:

    Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ εχει ηδη ξεκινησει την συλλογη τροφιμων (τα οποια διανεμονται αμεσως) χαρη στην ευγενικη χορηγια καταστηματαρχων του νησιου και την βοηθεια της Εκκλησιας του Αγ.Κωνσταντινου
    Επισης θα ηθελα να υπενθυμισω το ραντεβου της Πεμπτης 27/2/2014 στις 6.30΄μμ για την ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
    Περιμενουμε και τις υπολοιπες ομάδες να ξεκινησουν

Σχολιάστε