Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την βελτίωση των υποδομών του Λιμανιού Πόρουliman1Από τον Δήμο Πόρου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο λιμάνι του Πόρου τον τελευταίο μήνα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας του τμήματος που κατέρρευσε το Νοέμβρη του 2012 και τις εργασίες βαφής που πραγματοποιήθηκαν ενόψει του Σαλονιού Θαλασσίου Τουρισμού, πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκαν 25 επισκευασμένα πίλαρς, με αποτέλεσμα σήμερα στο λιμάνι να υπάρχουν συνολικά 34 πίλαρς.
liman3Για όλες τις ανωτέρω παρεμβάσεις, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Πόρου διέθεσε συνολικά 35.891€ (29.000€ για τα πίλαρς, 5.891€ για την αγορά των υλικών της αποκατάστασης και 1.000€ για την αγορά χρωμάτων), ενώ οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν δωρεάν από ντόπιους τεχνίτες και οι εργασίες βαφής από το προσωπικό του Δήμου. Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή επέλεξε τη διαδικασία αυτή, απορρίπτοντας Μελέτη της Περιφέρειας Αττικής, για έργα προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας κόστους 112.890€, καθώς και ότι, για πρώτη χρονιά, το Λιμενικό Ταμείο δεν χρησιμοποίησε εξωτερικό εργολάβο για τις εργασίες βαφής, εξοικονομώντας έτσι 5.000€.

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους τεχνίτες Σπύρο Ροή και Βλάση Κατριλιώτη που εργάστηκαν εθελοντικά για την περαίωση των εργασιών, αλλά και στα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. και την δασκάλα τους Ελένη Παύλου που, με την εικαστική τους παρέμβαση, μεταμόρφωσαν τις πέτρες που είχαν τοποθετηθεί «προσωρινά» το 2012 σε ένα μοναδικό αξιοθέατο.
Σχολιάστε